Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama:
 


Domácí ovocná přesnídávka

4. 8. 2005

Ovocná přesnídávka

1 kg ovoce
15 dkg cukru
1 vanilkový pudink nebo trochu Maizeny

Ovoce uvaříme v 0,5 l vody, rozmixujeme, přidáme cukr a pudink rozmíchaný ve 2 dcl vody. Nechat přejít varem, naplnit do sklenic a zavařovat 20 minut na 80 stupňů C.

Je možné vařit buď jednodruhové pyré - např. jen meruňkové a nebo různé kombinace - pak tvoří základ většinou jablka. Z 1kg ovoce výjde cca 9 skleniček. Pokud je ovoce sladší, nemusíme již přidávat cukr.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Od 6 měsíců puding

(Markéta, 7. 10. 2013 13:36)

Dobrý den,
firma Amylon, která je největší a nejstarší česká firma ve výrobě pudingů u nás, rozšířila řady pudingů nejen o bio, ale také o pudingy bez lepku.
Mají nyní v nabídce vanilkový, jogurtový a meruňkový, který je zároveň i bio kvalita.

http://www.amylon.cz/produkty?koncovyzakaznik%2Fsladkajidla%2Fpudingy&prodid=166&lang

dotaz

(jana, 12. 6. 2011 12:39)

dobry den,chci se zeptat,kdyz kojim muzu jist cerstve tresne?nemuze to memu diteti udelat boleni nebo neco takoveho?dekuju za odpoved.

dotaz

(Lucka, 2. 11. 2009 12:31)

mám jen skromný dotaz nemá někdo osvedčený recept na přesnidávku bez těch nedobrých věcí jako je cukr a hlavně pudink. Něco víceméně přírodního? Proč už od mala cpát samé Ečka a dochucovadla. Zeleninku si také předvařím a mrazím, tím že začínáme s příkrmy je to skvělá věc.

Dotaz

(Helena, 2. 8. 2009 21:52)

Ráda bych se zeptala, od jakého měsíce může mimčo jístu tuto přesnídávku? Děkuji za odpověď.

zmrazování

(Jarča, 31. 12. 2008 14:41)

Já osobně zamražuji různá jídla pro malou. Má to tu výhodu, že když přejde člověk na příkrmy s masem nemusí stát hodiny u plotny a čekat až se to zasteriluje. Má to pouze nevýhodu v tom že vždy musím mít místo pro ohřátí zmraženého jídla, a tak si ovoce tedy někdy zavařím, abych měla rychlou svačinku po ruce. Co se týče výživové hodnoty, myslím že dlouhé vaření zbavuje potraviny vitamínů, proto je asi nejspíš nejlepší úplně čerstvá strava každý den :-)

pro kojící

(hanča, 27. 2. 2008 7:34)

tohelto všechno nadýmá a taky hlavně nepít pití kde jsou bublinky ani jemně perlivé minerálky !!!

pro kojící

(hanča, 27. 2. 2008 7:32)

vajíčka,zelí,hrášek,kukuřice,fazolky.čočka,čerstvý rohlíky a chleba,buchty čerstvé,nebo koláčky,taky třešně,višně,ředkviřky,taky se vyhýbat kořeněnému jidlu,masu na grilu a uzenému masu,.

Dotaz

(Vyjoška, 15. 8. 2007 15:49)

Ahoj maminky, mám dotaz zda je lepší dělat výživy a nebo zmrazovat rozmixované ovoce?

ovoce a zelenine při kojení

(kačka, 28. 5. 2007 16:13)

Ahoj maminky.Chtěla jsem se zeptat jaký můžu ovoce a zeleninu při kojení.Děkuji předem.Zatím na malýho čekáme máme poslední týden.

Recepty pro kojící maminky

(Patt, 19. 1. 2007 9:06)

Ahoj Tinkas,
s těmi recepty pro maminky je trošku problém :-( Nevím jestli jsi chtěla recepty pro kojící maminky v případě, že má dítě nějakou alergickou reakci (atopici, nesnášenlivost laktózy atd.) Tam se jedná o rizikové potraviny, které mohou projevy nemoci zhoršovat v tom případě je nejlepší, aby se kojící maminka držela striktně rad lékařů a alergeny typu čokoláda, citrusy atd. z jídelníčku úplně vynechala.
No a v případě, že jsi hledala recepty pro maminky, jejichž děti trpí na prdíky, tak univerzální recepty bohužel neexistují. Je potřeba vypozorovat, co miminku nejvíc vadí. Každého nadýmá něco jiného a stejně tak reagují jinak i miminka. Je dobré vynechat takové ty tradičně nadýmající věci typu zelí, luštěniny, čerstvé pečivo atd. nicméně každý jsme jiný a jedna moje kamarádka zjistila, že její chlapeček nejvíc trpí, když ona sbaští banán, u jiné to byl paradoxně čaj pro kojící matky. Já měla u syna, který opravdu hodně trpěl na koliky pocit, že nemůžu absolutně nic, zatímco dcerka od porodnice prděla jako brigadýr :-) a mohla jsem sníst cokoliv a absolutně to s ní nehlo. Jak říkám na prdíky platné recepty pro maminky neexistují. Snad vám pomohou nějaké rady uvedené v rubrice prdíky, koliky. Každopádně budu moc držet palečky, ať máte kolikové období brzy za sebou.

Recepty pro kojící maminky

(tinkas, 19. 1. 2007 5:10)

Ahoj, uvítala bych v sekci "Příkrmy - recepty" pár receptíků pro kojící maminky. Moc si toho dovolit jíst nemohou!