Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama:
 



Následující přehled je pouze orientační - taková nákupní berlička pro začátečníky :-) Je jasné, že jiné výchozí míry bude mít nedonošené mimi a jiné čtyřkilový cvalda. Stejně tak se liší velikosti jednotlivých značek - ale nebojte, brzy  budete mít míry "v oku" a trefíte se bez ohledu na to, co tvrdí cedulky.

obecně platí:

 

vel.56 ........ 0-2 měsíce
vel.62..........2-4 měsíce
vel.68...........4-6 měsíců
vel.74...........6-9 měsíců
vel.80............9-12 měsíců
vel.86.............rok až rok a 1/2

.....tak šťastné nákupy!

 
   
   
   
   
   
 

Komentáře

Přehled komentářů

velikosti v reálu

(Radka, 18. 3. 2011 15:19)

No nevím.... podle toho, co čtu a co vidím za přehled velikostí, i já přidávám svou zkušenost. Synkovi budou za 6 dní 4 měsíce, a když se narodil, měl 52 cm a 3,5 kg. Kolem mě mají všechny známé a kamarádky i větší caparty, menší potkáváme jen u doktorky. Když se malej narodil, měli jsme nejmenší velikost 56 a většina z těch věciček mu byla tak akorát a nosil je asi měsíc. Prďolka rychle roste, takže už na konci šestinedělí nosil jen věcičky 62. Dneska už mu skoro nejsou 68 a to mu doktorka naměřila, že má 62 cm. Je ale pravda, že sestřin capart, kterému jsou dneska 2,5 roku měl věcičky velikosti 68 v půl roce, takže je to děsně individuální. Kamarádka zase používá hadrové plenky, takže nosí od narození už velikost 62. Vždycky je lepší mít věci větší než menší. Když je dítě donošené, tak si myslím, že je zbytečné kupovat menší velikost než 56. Potvrdilo mě to dost mamin i doktoři a sestry v porodnici. Tak držím pěsti při nakupování, abyste se do velikostí trefily.

Dotaz:-)

(Lucka, 18. 1. 2011 14:58)

Dobrý den,
takže říkáte, že když beru věcičky pro miminko do porodnice, tak mám mít raději připravené velikosti u všeho 56cm a i 62 cm? moc děkuji za odpověď. Lucka

Re: Dotaz:-)

(Lucka Lucce, 3. 2. 2011 15:49)

Ahoj Luci.
Ničeho se neboj. Já i přítel jsme oba vysocí, takže se očekávalo velké miminko. Vel.52 nám byla obrovská! Kačenka měla 49cm a 2,76kg. Zatím co jsme byly v porodnici, celá rodina scháněla vel.46. Ale nevyplatí se toho kupovat moc. Neunosily jsme to. Mimi hrozně rychle roste. Dnes je Kačenka pěkná čára, je jí 12měsíců a má 77cm a 9,8kg. Vzala bych vel.56. Menší i větší může donést rodina. Držím palečky, ať je hlavně miminko zdravé! Lucka

Re: Re: Dotaz:-)velikost

(Renata, 17. 3. 2011 11:53)

čau děkuji za radu sem rada že nejsem jedina že pořad přemišlim jakou velikost koupit pro male 56 se my pořad zdá moc malá ale dám na vaše rady dík

Veronice

(bosorka, 3. 12. 2010 7:49)

Tak to jsme na tom stejně. Já už si taky říkám že mám všechno a pak zjistím kolik mi toho chybí:-)

Velikosti

(Míša, 22. 7. 2010 9:17)

Ahojky! Jen tak přispěju svojí troškou do mlýna :) Malý měl po narození 3680g a rovných 50 cm. Teď jsou mu 2 měsíce a nějaký ten den a už má 63 cm a skoro 6 kilo. Že by to byl nějaký cvalík se říct rozhodně nedá, je to normální miminko. Takže my už třeba teď ve 2 měsících nosíme velikost 68. :)

pro kluky

(ivca, 9. 5. 2010 7:24)

aby sem se jim líbila to je ten dů vod

RADA

(YVETTA SAMKOVÁ, 26. 4. 2010 14:32)

Ahoj všem!Mam 16 deního synka Honzíka a velikost 56 je nám moooooc velká.A to píšou 0 - 2 měsíce.Syn měřil 50cm.Nejlepší je koupit si 50 - 52 velikost a miminku o velikosti 54 cm to bude taky :-).Máme to vyskoušené.Jo a každá značka je jinak velká.Papa Yvetta

Miminko

(hanička, 29. 8. 2009 22:11)

Seba med je pd 5,5 a prodává se v lékarně, ale kosmetiku jsme po porodu dostaly až až od návštěvníků vč. hadříků.Ještě k té seba med, je sice dražší, ale je hustší a vydrží mnohem déle než jiné levnější...ale to je moje zkušenost, už nám budou tři a pořád ji na malého používám. Podprsenku určitě ne, každý nabyde jinak, já skočila z košíčku B na E a když byly nalitá tak F..:)).Odsávačku třeba ani potřebovat nebudeš, já jí potřebovala, ale až po šestinedělí, protože jsem jezdila 2x týdně do práce a babičce zde nechávala papání.., jinak jsem miminku byla k dispozici osobně:)) V porodnici se určitě zeptej co s miminkem budete mít od nemocnice k dispozici. Dneska nakoupíš i o půlnoci..A než se dostaneš s miminkem domu zaúkoluješ tatínka co Vám má ještě nakoupit.)))Hoječky

Haničce

(Veronika, 28. 8. 2009 23:13)

ahoj Hani,děkuji za inspiraci. Vždycky koupím nějakou věcičku, mám z ní velkou radost a pak zjistím, kolik nám toho ještě chybí :-( Ale to je asi normálka.vlastně toho ještě moc nemám a prosinec se blíží. No, zvládneme to :-)
Já budu rodit v Brně, nevím ještě přesně kde, musím si to pořádně prohlídnout a asi bude nejlepší, když se tam zeptám, že? Bojím se, že mi bude něco chybět. Taky ty velikosti mi dělají problémy a vlatně všechno. Říkáš, že Seba-med je dobrá kosmetika? Ale to asi nemá cenu kupovat nějak dopředu, že? Nebo ano?
Ještě si pořád říkám, co když bude nějaká alergie? ... ach jo.Třeba ani nevím,kdy přesně pořídit mateřskou - kojeneckou podprsenku, odsávačku na mlíko. Až po porodu? Uff.
Díky moc za opovědi, pápá verča

Verče

(Hanička, 22. 8. 2009 13:59)

Hojky Verčo, já rodila v porodnici na kladně, své jsem měla vlhčené utěráčky dle mého nejlepší Huggies a ponožtičky. Plenky jsme snad mělyi 6 ks na den a stačilo to. Košilky dostával malý dle potřeby také od nemocnice. Takže v našem oblečení odcházel až z porodnice. A pokud ti půjde kojení, tak budeš jen potřebovat krém na prsíčka, který jsem taktéž dostala v porodnici. I dámské vložky jsem musela používat nemocniční, jen na mytí (neutrální gel na mytí intimních míst, já pořídila v DM), ručníky a pyžamo svoje. Ale asi záleží na porodnici. Jo ještě jsem měla ten kartáček na vlásky...:)))) A olejíček po koupání a mycí emulzy, to doporučuji kosmetiku seba med..bomba. Líh do pupíčku jsem taktéž měla k diposzici od porodnice včetně tamponku. Ale doma ještě líh potřebovat budeš než se pupíček zacelý.Držím palečky..

též první mimi v prosinci :-)

(Veronika, 21. 8. 2009 23:30)

Ahoj Verčo, děkuji moc za dotaz ohledně "zimní výbavičky". Čekám též první mimi a vůbec se v tom neorientuji. Jestli fusak a do toho teplé oblečky, aby nám to miminko nezmrzlo nebo co všechno je potřeba. Takže si beru příklad z Haničky a budu se na to zaměřovat. Ještě mi dělají problémy velikosti a třeba i to, co všechno budu potřebovat do porodnice. Když se podívám na seznam výbavy do prodonice, přijde mi, že je toho tam spousta - opravdu je to všechno potřeba. Kdyby se někdo podělil o radu, byla bych moc ráda.
Díky a přeji pěkný den, pápá

Porod prosinec

(Hanička, 20. 8. 2009 20:33)

Milá maminko, rodila jsem začátkem prosince a co jsme nejvíce unosily takhle maličky, byli bodýčka bez rukávků, overálky přes to jak na spaní tak přes den. Vůbec ne kombinézku, do fusaku by to bylo přespříliš, takže pořádně teplou chlupatku a kapuckou a pořádné pletené botky, rukavičky a čepičku. Kombinézu jsme začali nosit co jsme začali sedět. Next dělá super flees overálky, jsou teploučký a ty jsme nosili nejvíce přes dupajdy když byla opravdu zima. Ale co mamina tak jiný bázor.

první mimi

(Verunka, 10. 8. 2009 20:24)

Ahoj. Může mi poradit nějaká z vás, která porodila v prosinci? Čekám první mimčo a vubec netušim jak rychle mi za prvé poroste a za 2. co vlastně potřebuji do zimní výbavičky. Počítám s tím, že budu potřebovat jen zimní 56/62, pak už bude tepleji. Ale od zkušené maminy bych potřebovala co vlastně mám mít. Jestli musim mít hunaty svetříky a kombinézy nebo něco lehčího, protože ho budu mít venku pořád ve fusaku a v zavinovačce. Nikde sem nenašla seznam základních veciček pro zimní mimi. Díky moc všem. Veru.

56 bych uz po zkusenosti nekoupila;)

(denisa, 24. 7. 2009 15:51)

Ahojda zdravim vsechny maminky i ty budouci, ja mam 5 mesicni holcicku a rada bych se s Vami podelila o zkusenosti s velikostmi obleceni. Urcite doporucuju uvedomit si kdy se nam mimi narodi, ne jako ja ze jsem mela tuny bodycek s kratkym rukavem a vikca se narodila v unoru, takze sme je ubec neunosily:)Za druhe doporucuji min.velikosti 56, spis bych si kupovala 62,mimco do ni doroste behem dvou tri tydnu,my meli pri nar.3,6kg a 52cm a vel.56 sme skoro nenosily. Jinak na cisla moc nekoukat spis nakupovat ocima, pze kazda mamca umi nejlepe odhadhnout jak je jeji milacek velky, pze souhlasim s tim ze kazda firma ma vel.uplne jine. Ted (v 5mes.) nosime jak 62 tak 80:) nakupum zdar denda a viktorka

no nazdar!

(Peťule, 19. 3. 2009 19:32)

a já nakupuju všechno ve velikosti 50 =o))))) je teda fakt že já i přítel jsme malí, jak na výšku tak na šířku, ale stejně... inu budu doufat že to to naše prtě prťavý unosí aspoň chvilku

Krásné očekávání

(Yvona Hermannová, 11. 2. 2009 9:27)

Taky čekáme radostnou událost a tak nás čekají velké nákupy.Tu nejmenší velikost nemá cenu kupovat mimi roste strašně rychle.Přeji všem budoucím maminkám,babičkám,tátům a dědům krásné těhotenství a hodně zdraví a pohody at jsou naše mimi štastné

Dotaz ohledně zraku

(Marcela, 5. 2. 2009 16:45)

Dobrý den
Chtěla bych se zepat jak vídí miminka v kolika měsících a co rozeznávají. Nemohu to nikde na internetu sehnat. Děkuji za odpověd a pokud můžete napsat na email- Maca.ponik@seznam.cz .Děkuji eště jednou.

velikost do porodnice

(Jana, 30. 9. 2008 20:38)

Dobrý večer. Před narozením dcery jsem řešila stejný problém jako většina maminek a to jakou velikost oblečení nakoupit..... narodila se mi dcera 2,8kg a 46cm, takže 56 nám byla velká a já dokupovala ještě 50-tku. Užily jsme ji určitě tak 3-4týdny.

Oblečení pro nedonošená miminka

(Klára, 6. 9. 2008 1:48)

Dobrý večer, objevila jsem oblečení pro nedonošená miminka, vel. 43 a 47.Kdyby měl někdo zájem, je to na www.ba-boosh.cz. Klára.