Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama:
 


Bolavé bradavky

1. 3. 2005

Základem je správné přikládání miminka k prsu - ale když už se stane, může k hojení pomoci:

1. mazat Bepanthenem nebo jiným k tomuto účelu určeným krémem - případně po kojení nechat na bradavkách zaschnout trošku mateřského mléka

2. co nejvíce větrat - pokud nemůžete celý den běhat nahoře bez, kupte si "chrániče bradavek" - např. od Medely. Jsou to mističky podobné sběračům mléka, ale mají více otvorů a vzduch v nich lépe cirkuluje. Případně lze použít i sběrače. Jednorázové tampony do podprsenky nejsou příliš vhodné, protože bradavky jsou neustále ve vlhku a to znesnadňuje jejich hojení.

3. pokud je bolest při kojení nesnesitelná, můžete použít ochranné kloboučky -ale pozor údajně mohou snižovat produkci mléka, takže je používat jen po dobu nezbytně nutnou a pak zase kojit bez nich.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

XEvil 4.0 download

(Mashasot, 13. 12. 2017 13:32)

Tato zpráva je zde zveřejněna pomocí programu XRumer + XEvil 4.0
XEvil 4.0 je revoluční aplikace, která může obejít téměř veškerou ochranu proti botnetu.
Captcha Rozpoznávání Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com a více než 8,4 milionu dalších typů!

Četl jste to - to znamená, že to funguje! ;)
Podrobnosti na oficiálních stránkách XEvil.Net, je bezplatná demo verze.

Bolavé bradavky

(Šárka Liberdová, 16. 10. 2010 18:39)

Na bolavé bradavky jsem vyzkoušela, na radu maminky, která se mnou ležela v porodnici, vitamin e. Čím větší kapsle, tím lépe. Kapsli jednoduše rozkousnete a olejček z něj vymačkáte na bradavky a necháte působit. Na popraskané bradavky je to jako balsám a zaručeně vám to zabere. Mě se popraskané bradavky zahojily během 3 dnů a všem, kterým jsem to doporučila, to také zabralo. A dle mého názoru je to lepší než Bepanthen, za pokus nic nedáte.

rozpraskané bradavky

(stella, 25. 1. 2010 17:18)

Mě nejvíce zabralo po kojení prsa opláchnout vodou osušit fénem namazat tea tre olejem opět vyfénovat a namazat kalciovkou nechat co nejvíce větrat a do podprsenky místo jednorazových vložek používat bavlněné,dají se koupit v lékárně a jsou i příjemnější.Po zahojení už jen mazat bud kalciovkou nebo bepantenem.

bolavá prsa, rozpraskané bradavky

(Olča, 25. 1. 2010 11:38)

Ahojky, tak mě na rozpraskané bradavky hrozně pomohlo přepuštěné máslo-tip od porodní asistentky - rozpustila jsem si trošku v hrnečku a po vychladnutí mazala kdykoliv, malému to nevadilo, nemusí se omývat a rána se krásně rychle zatáhlo. Po bepanthenu mě přišlo, že mě rána mokvá. Jako prvorodičce mě kojení úporně bolelo, až tekly slzičky. Další rada od p.a.začala jsem brát hořčík a vápník(brala jsem ho dost během těhu)prý se jedná o křeč celého dvorce. Za pár dní byl pokoj a teď už si kojení opravdu užívám:):)A samozřejmě nahřívání před kojením (pohankový polštářek) a do podprsenky jsem si dala plínku-nosím to tak pořád, zvláště v tomto počasí.

PURELAN

(Katka, 15. 1. 2010 20:47)

Ahojky,mám velmi dobré zkušenosti s PureLanem,opravdu mohu jen doporučit je sice asi dražší než Bepanthan,ale jak už jste taky psali nemusí se omývat před kojením,mimčo může hned pít.Doporučuji všem maminkám co mají bolavé bradavky,Cena PureLanu je caa 140kč

PureLan nejlepsi

(barca, 20. 10. 2009 20:54)

Misto Bepanthenu jsem davala PureLan od Medely. Ciste prirodni vysoce kvalitni lanolin, mimi muze ocucat, nemusite stirat pred kojenim. Udrzuje bradavky v luxusnim stavu :) muzu jen vrele doporucit.

souhlas

(marie, 8. 6. 2009 17:13)

Ahoj.Právě se nám narodilo druhé dítko.U prvního jsem kojení vzdala po 14 dnech kvůli nesnesitelným bolestem.Přestože jsem o bepanthebnu věděla a měla jsem ho nějak jsem to mazání flákala a tak to dopadlo.Teď mám týden po porodu,bradavky sice bolí a jsou rozpraskané ale ne tolik jako u prvního dítěte.A to jen proto že si je mažu bepanthenem po každém kojení.V porodnici mi dali vyzkoušet jak větrače tak již zmiňované gelové čtverečky.Obojí mohu doporučit,pomáhají,ale jsou trochu dražší.Takže bepanthen je dobré mít doma.A také jak tady psali nechát zaschnout mléko či větrat

Bradavky

(Zuzka, 25. 5. 2009 14:13)

Mám 3 děti(11,9 a 7 měsíců). Protože mám ploché bradavky, užila jsem si svoje. Mohu doporučit:krok 1. větrat, 2.mast Bepanhten, 3. 6% panthenol, 4. genzianka ( fialová vodička). Novodobé rady tvarovače bradavek fungovaly skvělě i jako chrániče/větrače. 100% mě ale pomohl Hydrogel (prodává se v lékárně. Vypadá to jako gumová placka, která se přikládá na prsa. Chladí a hojí.

Cipky

(Zuzi, 5. 5. 2009 12:46)

Nas malej se narodil rezem, tudiz jsem se v nemocnici rozkojovala 5 dni - to jsem mela uplne popr. bradavky. Ve spitale nam davali cipky, ktere mi moc pomohly pri bolestech s kojenim - DICLOREUM 50(10 cipku) mohou se pouzivat pri kojeni novorozence, ale ne dlouho! Ja je brala tyden podle navodu, coz je az az a kojeni jsme prezili!

Bolave bradavky

(Lidus, 27. 4. 2009 8:22)

Ahoj,prosim mohl by mi nekdo poradit.Strasne me boli bradavky,ale jen nez se malej pricucne,behem kojeni uz je to v pohode,ale ten zacatek...v cem dekam chybu?bradavky mazu bepanthenem,ale je nam teprve 11dnu,porad hladovy,takze se to nestaci zahojit...poradte a dekuju

Pokračování - popraskané bradavky

(Lidka, 13. 2. 2009 1:28)

Ahojky, chtěla bych se podělit o vývoj popr. bradavek z 19.6.07. Můžu říci, že jsem si opravdu velmi vytrpěla. Než se to vše zlepšilo, tak to trvalo tři měsíce. Musela jsem jít na kožní, kde jsem dostala anti.mast, kterou jsem musela nanášet během kojení na bradavky. Krom toho jsem navštívila šarlatána a ten mi doporučil rakytníkový olej (ten si myslím pomohl nejvíce). Bradavky postupně dorostly a zatáhly se. Kojila jsem přes klobouček a i přes to jsem měla mléka na rozdávání, neustále teklo. Brouček se kolem sedmého měsíce naučil sát bradavku bez kloboučku a pokračuje zdárně dodnes."Všechna bolest se dá snést, když je to pro dobro dítěte." Teď řešim jak přestat kojit. Takže budoucí a současné maminky všem držím palce a zkuste i přes bolest vydržet.

Bepanthen

(šárka, 31. 12. 2007 17:28)

Ahoj.Myslím,že po čtvrtém dítěti už zkušenosti mám,vždycky jsem končila kojení kolem roku dítěte.
K Bepanthenu napíšu : škoda,že jsem ho neměla už při prvním dítěti.Bradavky byly neutužené,rozkousané a každé kojení pekelně bolelo.Pomohly mi kloboučky na kojení.Ale je pravda,že dítěti pak mléko nestačilo,protože přez kloboučky nevytáhlo "zadní" mléko,které zasytí.Ale díky kloboučkům se prsa postupně zahojila a utužila.
Při třetím dítěti nám v porodnici dali vzorek Bepanthenu a to byl pro mě zázrak.Nikdy žádná mastička neúčinkovala tak rychle,jako tahle.Když byly bradavky rozkousané,stačilo namazat a další kojení už bylo bezbolestné.Je to super mast.Doporučuji :-)

Bolavé bradavky

(Tereza, 21. 11. 2007 10:40)

Andreo, já měla úplně stejné potíže, taky od šestého měsíce. Je to hodně nepříjemné, hlavně ze začátku, ale moje rada zní: sahat, sahat, sahat. První dny byly opravdu hodně zlé, chtělo se mi vždy strašně zvracet, ale časem to pominulo. Nejspíš se Ti dělá mlezivo, které chce ven a to tak bolí. Já mám pár dní před termínem a mlezivo se mi dělá tolik, že ho musím vymačkávat, ale vždycky si říkám, že mám prsní žlázy průchozí a že snad s mlíčkem nebudu mít problémy. Doufám, že i Tobě tento problém brzy vymizí. T.

Bolavé bradavky v těhotenství

(Andrea, 11. 11. 2007 15:30)

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat. Jsem v šestém měsíci a mám tak bolavé bradavky, že musím v podprsence i spát. Když se třeba po sprše jen utírám, je to hrozně citlivé. Čekám první miminko a tak jsem ze všeho docela vyjuchaná.. Mám strach, abych zvládla kojení, když už mě to tolik bolí teď. Díky za radu.

bolavé bradavky

(sandra, 10. 11. 2007 14:02)

Mám veliké bradavky a hodně mě bolí a to ještě nejsem těhotná.Asi není normální ,že jsou tak veliké a pořád vystouplé.Zvětší se mi ještě v těhotenství?Bojím se že až se mi prsa nalejou mlékem,že se ještě bradavky zvětší a budou mě bolet víc.Děkuji za odpověd

Bepanthen

(Marta, 25. 10. 2007 23:46)

Taky jsem měla prvních pár dní docela bolestivé kojení, kolikrát v noci jsem i brečela, protože to vážně pekelně bolelo, když se malá přisála, ale pak jsem mazala po každým kojení prsa Bepanthenem, okolí bradavek chladila mokrýma plínkama a taky jsem několik dní kojila jen přes silikonový klobouček. To byla úúúleva :o) Pak už nic nebolelo a kojení mě zase těšilo :o)

popraskané bradavky

(Veronika, 18. 9. 2007 19:36)

Mě pomohla "fialka" - lehce tyčinkou potřit, potom lehký film bepanthenu. A taky z toho prsa (měla jsem jen jedno popraskané)nekojit, ale odsávat. Za dva dny jsem měla klid a napořád. Přeju hodně štěstí :-))

Gencianová

(viktor, 2. 8. 2007 20:16)

Neviem odkial mate tu informáciu ze Genciánová violeť je karcinogén.Prosím napíšte mi zdroj informácie
Dakujem

Popraskané bradavky

(Lidka, 19. 6. 2007 18:47)

Mám problém s bolavými bradavkami. V porodnici se mi na bradavkách objevily puchýře a postupně začaly praskat. Došlo to až tam, že se mi bradavky zničily a udělaly se na nich strupy (nevím, zda náhodou nevznikly díky namazání genciánkou - ta vysušuje a tak ji raději dále neaplikuji, jen jí vytírám melému pusinku, protože se mu objevila moučnivka), které pomale odpadávají (je to jako když si člověk do krve odře koleno a ono se pomale hojí). Kojím s bolestí a sem tam i krev. Už z porodnice kojím přes klobouček (i když jsem bradavky měla - ale sestry se nechtěly namáhat, tak ihned nasadily klobouček). Nevíte nějakou radu, jak rychle bradavky uzdravit. Snažím se mít prsa pořád venku a střídavě natírat Bepanthenem a sádlem. Krom toho mi paní v laktační poradně řekla, že mám na dvorcích "mykozu", tak ať to natírám Canestenem. Jsem z toho celá nešťastná a kojení pro mě není radost, ale utrpení. Děkuji za rady.

Genciánová violeť

(Pavlína, 12. 6. 2007 14:04)

Nemám s kojením ještě žádné zkušenosti, čeká me to zhruba za 14 dní, jenom bych chtěla varovat před používáním genciánky. Vím, že jsme na ní vyrostly všechny, ale podle nových studií je karcinogení ( může způsobovat rakovinu )a to zejména při aplikaci na sliznici. Z tohoto důvodu bych jí nedoporučovala.