Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama:
 


Nevolnosti v těhotenství

25. 1. 2006

Měla jsem štěstí a ranní nevolnosti mě v těhotenství netrápily - zkusím ale dát k dobru rady, které jsem slyšela, snad někomu pomohou 

1. zní to možná prapodivně, ale je to rada od lékaře,  takže: ráno, ještě dřív než vstanete z postele, snězte jednu nebo dvě sušenky typu Bebe - pozor ne žádné krémové - prostě úplně obyčejné sušenky. Nastartuje se tak metabolismus a teprve pak vstát z postele a zahájit klasické ranní rituály

2. zkuste speciální zázvorová lízátka pro těhulky, které by měla pomoci od nevolností - k sehnání vlékárnách

3. vynechat veškerou zeleninu a ovoce se šlupkama - rajčata, papriky, jablka loupat .....

4.uvařit si směs zeleniny a v průběhu dne ji po lžičkách jíst (pořádně žvýkat) - vařená zelenina snižuje kyselost a pomáhá zklidnit žaludek

5. kyselina listová + ostatní vitamíny skupiny B


pokud máte něco, co se vám osvědčilo, podělte se prosím s ostatníma těhulkama

 

Komentáře

Přehled komentářů

pálení žáhy

(Iva, 3. 11. 2008 13:37)

Jo a Simčo. Na pálení žáhy mi pomáhala sklenice studeného mléka.

nevolnost

(Iva, 3. 11. 2008 13:36)

Ahojte. Jsem v 7.tt a je mi už asi 2 týdny nevolno. Nedá se říct, že nějak přehnaně zvracím, spíš je mi stále špatně a mám takový tlak na trojúhelníku. U prvního těhotenství mi nebývalo tak nevolno, zato jsem mnohem víc zvracela, ale 12tt to přešlo, tak doufám, že tentokrát to přejde také.

nevolnost v těhotenství

(Simča, 29. 10. 2008 17:00)

Ahojky já s nevolností zkušenosti nemám,mě zase pálí žáha,snad už po všem.Jsem ve 20tém týdnu těhotenství,ale moje kamarádka nevolností trpí od začátku.Těhotenské lízátka jí na chviličku žaludek zklidní,ale za chvilku to je zpět.Už neví co má zkusit.Prosím o radu jak se zbavit pálení žáhy tak i nevolností.Děkuji.

nevolnost

(Veronika, 28. 10. 2008 23:02)

Ahojky maminy, já jsem v 6. týdnu těhotenství a je mi zle od začátku. Ikdyž jsme s manželem miminko plánovali, nenapadlo mě, že by mi mohlo býti zle hned po početí. Byla jsem ihned u lékaře, ale ten těhotenství nepotvrdil, že je to moc brzy. Měla jsem ztrach jestli nemám něco ze žaludkem.......a milulý týden jsem zjistila, že čekáme miminko. Takže maminky zle Vám může byti již od druhého dne po početí, potvrdil mi to i lékař. Jsem moc šťastná a doufám, že bude všechno OK. Před dvěma lety jsem 2x o mimčo přišla, tak jsem vystrašená ze všeho. Máme 10 letou slečnu a s tou jsem problémy v těhotenství absolutně neměla, žádné zvracení. Tak maminky mějte se pěkně a hodně štěstíčka a žádné nevolnosti.

nevolnost

(Martina, 16. 10. 2008 16:01)

Ahoj,
ozývám se znovu po 10.týdnech, zítra začínám 21.tt.Musím řící, že mě bylo zle do 15.týdne, poté se stav relativně uklidnil. Jen mám problémy s pálením žáhy (pomáhá mi velmi plnotučná hořčice), říhání mám celodenní a teď mi začaly křeče do nohou. Čekám své první miminko a skutečně budu ráda až miminko bude na světě.:-)))Do toho čekám na výsledky z amniocentezy, příští týden bych se je měla dozvědět. Věřím, že vše bude v pořádku....

Nevolnost

(Iva, 2. 10. 2008 18:39)

Ahoj nastávající maminky,čekám druhé dítko a nečekala jsem,že mi bude tak zle.Při prvním těhotenství mi nebylo vubec nic a až do poslední chvíle jsem pracovala.V pátek jsem ještě byla v práci a v neděli mě manžel vez do porodnice.Ale to co se děje se mnou ted,lze popsat jedním slovem ZLE.Bohužel téměř pořád.Jsem cir.v 8t a čekám kdy zas budu moc normálně fungovat.Zázvorové lízátko fajn,ale dala jsem si ho cestou z lékárny,tak nevím zda to bylo tím vzduchem nebo lízátkem to co mi udělalo lépe.Ještě mi doporučili zázvorovou limonádu-tu zatím nemuhu sehnat,ale zato mám sušený zázvor v cukru,který mi doporučili do čaje.Akorát louhuji a doufám,že to zabere.Navíc je mi zle z každého silnějšího zápachu a to asi nejde ovlivnit,takže zítra v práci doufám,že nic ošklivého nezacítím,mám spoustu práce.Všem nám holky držím palce a ať je nám lépe.Jo a ten první bez nevolností byl kluk,tak snad si vytrpím tu holčičku...

Nevolnost

(Lenka, 28. 9. 2008 10:02)

Ahoj těhulky, jsem taky v 9tt a špatně mi začalo být asi před 2 týdny, do té doby nic.Někdy je mi blbě po ránu, ale většinou spíš večer, ale nezvracím.Docela mi pomáhá zmrzlina a kamarádka mi říkala, že do konce 3 měsíce by to mělo zmizet.Prý jsou nejlepší 4,5,6 měsíc.Zlepší se vlasy, nehty, pleť, ale asi je to jak u koho.

Nevolnost

(Jana, 25. 9. 2008 16:57)

Ahoj, také jsem nyní v 9 tt a špatně mi bývá tak 2 týdny. Občas mi je zle cely den, jindy jen par hodin behem dne a nekdy vubec. Je to zajimve. Mi nejvice pomaha, kdyz se najim. Lizatka mi taky jedna tehotna kamaradka poradila. Tak až nejhur, koupim si je.

Nevolnost

(Michaela, 23. 9. 2008 8:52)

Ahojky všem budoucím maminkám. Jsem v 9 tt a měsíc je mi taky pěkně zle, ale nezvracím. Mě trochu pomáhá jídelníček ve stylu něco malého co 2 - 3 hodiny. Zkusím ta lízátka, čímž děkuji za radu.

nevolnost

(Lucka, 11. 9. 2008 18:04)

ahoj mamky,
mě také bylo na začátku špatně a to celý den a s kamarádkama ,,zvracejícíma těhulema:-)),,jsme se shodly na pomalém vstávání a hned se něčeho najíst. Je dobré mít pořád něco malého k jídlu poruce a třeba 10xdenně něco sezobnout(zkrátka nemít prázdný žaludek).

nevolnost

(líba, 9. 9. 2008 10:32)

Zdárek,jsem v 26.týdnu a občasná nevolnost či zvracení mě provází stále,hlavně při stresu a spěchání.Celodenní nevolnosti se zvracením mě trápili od 7tt až do toho 20tt,nějaké to kilo jsem taky zhubla,ale nejhorší bylo,že mi každý den pomáhalo něco jiného.Někdy suchý rohlík ještě v posteli,teplé kakao nebo čajík a hlavně neperlivé vody.mějte se

nevolnost

(Klára, 29. 8. 2008 14:47)

Ahoj maminy,
jak to tak čtu, je nás hodně co máme nevolnosti v těhotenstvní a musím říct že je to alespoň malá útěcha že je nás tolik. Jsem v 7 týdnu, je mi špatně od rána do večera, některé dny jsou lepší, jiné zase hrozné a nedá se to vydržet.Navíc veškerou svou energii musím věnovat mému dvouletému chlapečkovi a o to je to těžší. U prvního těhotenství mi nic nebylo. Uričtě se mi ale osvědčila kola a slané tyčinky. Tak se držte.

taky skusim

(lusy, 25. 8. 2008 20:53)

dobry den jsem 6tydnu tehule.a zacina mi byt spatne.pritel odjednal zazvorovy caj.ale ty lizatka by se mi taky libila.takze se tesim na cajicek,jeste pracuju tak ze mi to dela potize.

Zalezi na pohlavi miminka?

(Lida, 20. 8. 2008 18:35)

Ahojky vsem, ja uz mam nastesti tehotenstvi za sebou a doma trimesicni holcicku. Je mi moc lito vsech kteri si musi nevolnostmi prochazet. Osobne mi bylo spatne jiz od pateho tydne, nejdrive jsem mela jen pocit na zvraceni, asi od 8. tydne jsem to jiz prozivala se vsim vsudy. Bylo mi spatne celodenne. Shodila jsem 7 kilo a k tomu jeste pracovala v restauraci. Dokazete si predstavit co to bylo divat se na vsechno to jidlo, to bylo utrpeni... Skoncilo to az se zacatkem pateho mesice. Nekde jsem cetla ze nevolnosti jsou horsi pokud maminka ceka holcicku. Mate s tim nekdo zkusenost? Ja jen ze bych si pro priste treba prala aby to byl kluk :-) Dekuji za nazory.

NEVOLNOST a účinky homeopatie

(Lea, 19. 8. 2008 8:03)

Ahojte maminky, jsem ve 34.týdnu prvního těhotenství. Přímo na umření mi bylo měsíc v kuse na přelomu třetího a čtvrtého měsíce. Za tři týdny jsem zhubla 9 kilo, protože jsem do sebe nemohla nic dostat. Nikdy jsem však nezvracela. Nešlo to. Když jsem se pokusila sníst jen jedno jabko, tak se v žaludku vstřebávalo několik hodin. Neustálý pocit na zvracení, ale ven nic nešlo. Předepsaný torecan k ničemu. Uvolňující injekce přímo v ordinaci gynekologie k ničemu. Místo, aby zabrala do 15 min, tak se mi udělalo ještě hůř. Pak jsem navštívila homeopatii a začala pravidelně užívat pilulky. Zabralo to během pár dní a mám klid dosud. Teď v pokročilém stadiu sice mám nějaké obtíže, ale to už přikládám k postupnému konci těhotenství. S užíváním pilulek jsem taky začala pomalu zase jíst. Nejdřív ovoce, hlavně tmavé blumy na úpravu střevní flory a ananas na žaludek, pak už pomalinku všechno. Snad najdete taky tak dobrou a účinnou léčbu. A na zázvorové lízátka jsem se nemohla ani podívat. Hnus.

nevolnost

(Martina, 30. 7. 2008 9:23)

Ahoj, tak koukám, že nás je hodně, kdo trpí nevolnostmi v těhotenství. Jsem v 10tt a nevolnostmi trpím hlavně ráno a dopoledne cca 1.měsíc. V lékárně jsem si koupila zázvorové tablety, ale vůbec mi nepomáhají.Odpoledne jsem jen hodně unavená a večer kolem 20 hod.padám do postele. Čekám své 1.miminko, moc se těším a věřím, že ty nevolnosti určitě přejdou.Držte se!

celodenní nevolnost

(Lucka, 21. 7. 2008 15:38)

Ahoj, tak jsem si pročítala vaše nevolnosti. A jsem ráda, že netrpím sama. Jsem v 7tt a více jak týden trpím celodenní nevolností, je to šílené, někdy se mi zdá, že to ani nejde vydržet. Skoro žádné jídlo do sebe nemůžu dostat, ale snažím se přemáhat. Čekám druhé dítě, ale při prvním (kluk) jsem neměla vůbec žádné nevolnosti, jen mě pobolíval občas žaludek, a to jen trošku. Dám na vaše rady a musím něco vyzkoušet. Tak snad to nějak protrpíme, vždyť je to pro naše miminko!

můžu být těhotná

(martina, 28. 6. 2008 8:06)

Ahoj chtela bych se zeptat jestli nejsem těhotná mam už druhý den hnědý výtok,mam skoro porad hlad trpim nunavou a mam pocit nazvraceni a uz asi 4 dny s bolestmi bricha odpovězte sem prosím Martina.Paslerova@atlas.cz moc spěchá

celodenní nevolnosti

(iveta, 27. 6. 2008 17:06)

ahoj všem, jsem v 8tt a přibližně od 6tt patřím k těm z Vás, které vstávají a usínají s nevolností. Už jsem se z toho cítila úplně nemožně,zkoušela jsem sušenky po ránu,lízátka pro těhulky,.. ale nakonec se mi nejvíce osvědčilo dodržovat dvouhodinové pauzy v jídle, dopřávám si malé porce a jím pomalu, zapíjet až nakonec. No a když je nejhůř, udělám si slabý mátový čaj. Hodně zdaru!

Nevolnost

(Jarka, 27. 6. 2008 16:55)

Ahoj, jsem v 17. tydnu a nevolnosti trpim stale.Uz jsem byla i na kapackach v nemocnici. Doktor mi pise Torecan a obcas ucine zabira. Kdyz opravdu nemohu nic jist ani pit , kupuji si Nutridrink v lekarne. Je to vyziva se vsim dulezitym. vetsinou ji nevyzvracim a jeste me prestane palit zaha. Diky tomu jsem uz pribrala 5 kg , coz je na dvojcatka docela dobre. Tak se drzte...


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

následující »