Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama:
 


Nevolnosti v těhotenství

25. 1. 2006

Měla jsem štěstí a ranní nevolnosti mě v těhotenství netrápily - zkusím ale dát k dobru rady, které jsem slyšela, snad někomu pomohou 

1. zní to možná prapodivně, ale je to rada od lékaře,  takže: ráno, ještě dřív než vstanete z postele, snězte jednu nebo dvě sušenky typu Bebe - pozor ne žádné krémové - prostě úplně obyčejné sušenky. Nastartuje se tak metabolismus a teprve pak vstát z postele a zahájit klasické ranní rituály

2. zkuste speciální zázvorová lízátka pro těhulky, které by měla pomoci od nevolností - k sehnání vlékárnách

3. vynechat veškerou zeleninu a ovoce se šlupkama - rajčata, papriky, jablka loupat .....

4.uvařit si směs zeleniny a v průběhu dne ji po lžičkách jíst (pořádně žvýkat) - vařená zelenina snižuje kyselost a pomáhá zklidnit žaludek

5. kyselina listová + ostatní vitamíny skupiny B


pokud máte něco, co se vám osvědčilo, podělte se prosím s ostatníma těhulkama

 

Komentáře

Přehled komentářů

Re: hrůza

(eva, 16. 8. 2012 8:33)

ahoj moni....vim jak ti asi bylo,a co jak jsi to všechno zvládla????já vim je to těžké,prožívám něco podobného,jsem 11t beru antidepresiva,je mi blbě točí se mi hlava,je mi na zvracení už taky nemůžu.můžeš se mi prosím ozvat na meil.....ezach@seznam.cz

nevolnosti

(pavla, 28. 6. 2012 15:13)

Ahoj maminy mám prozbu jemi pořed blbě od rana do večera budu tahnout 4měsíc a pořad mi je na zvraceni mám i problem něco dat si kydlu uš nevim co mám dělat unavená sem a zeslabla porat te mi co mám dělat děkuju

zacátek těhotenství

(Klára, 26. 5. 2011 18:13)

Dobry den. Já jsem Klára a je mi 19 let. doktoři mi pořád říkali,že nebudu moct mit děti,ale dneska jsem byla u lékaře a řekl mi,že čekám malé mimi a že jsem ve 4.týdnu zhruba....Jsem za to štastná,protože jsme s partnerem hodně toužili mít vlastní dítě...Možna si řeknete,že pro tak mladou holku je to moc brzo,ale pro me je to možná jediná šance,mit dítě...Bohužel taky trpím na nevolnosti,ale ty nemám rano,ale až večer. Jsou to velké návaly horka,točení hlavy a pocit nevolnosti....co by mi k tomu mohlo nejvíc pomoct?? Jinak gratuliji všem maminkám :) A děkuji všem co mi poradí..

Re: zacátek těhotenství

(verča, 8. 9. 2011 8:33)

ahojky holky, mam strasnej strach porad se hlidam uz sem dvakrat prisla o dite a v obou dvouch pripadech to bylo 6.-7. tyden, ted sem 7.tt a mam strach,tak se chci zeptat,je normalni mit vytok(takovy bilej) a nekdy me boli bricho v podbrisku nekdy nad,okolo pupiku. opravdu uz bych to nechteůla zazit po treti :-( predem vam moooc dekuju. A vsem blahopreju:-)

Re: Re: zacátek těhotenství

(Bára, 8. 9. 2011 9:19)

Verčo,
gratuluji k těhotenství a držím palečky, ať to tentokrát výjde. Silnější bílý výtok je v průběhu těhotenství normální. Pokud nesvědí není třeba se plašit. I bolesti v podbřišku k těhotenství patří, s růstem dělohy se napínají vazy, odtud to pobolívání a píchání. Pokud se dostaví křeče nebo špinění jasně červenou krví, je třeba ihned navštívit lékaře, vše ostatní patří i k úplně normálnímu průběhu těhotenství. Já teď čekám třetí dítě a poprvé zažívám nevolnosti. Ono každé těhotenství je jiné a nedá se to dost dobře srovnávat, ale ano, bolení a píchání je normální. Držím palce a věř, že to dobře dopadne!

Re: zacátek těhotenství

(Jitka, 14. 2. 2012 13:04)

nu já gratuluji.)) tak to je krasny zazrak:) tak si to uzivej..ja jsem v 10 tydnu a take mam nevolnosti silene navaly horka...atd...a co pomaha? sama nevim...je mi lepe kdyz to jde ven a hned se zabalit do postele a spat:) DRZ SE:)

nevolnosti

(Klára, 9. 6. 2011 10:19)

Hani tedka zazivam ty same situace jako ty...Je mi cele dny spatne a nijak tomu nejde zabranit...porad mam jakoby hlad,ale jakmile se podivam na jakekoliv jidlo,tak me prejde chut... Sladke uz taky vubec nejim,jedine co dokazu snist jsou polivky a jogurty. Jsou to strasne stavy a misto toho abych pribirala,tak si pribadam jako bych hubla....

Re: nevolnosti

(Lucka, 6. 1. 2012 12:20)

Taky trpím tím, co popisujete. Ráno do sebe nemůžu nic dostat. Max pár piškotů a bylinkový čaj. Na oběd se přemáhám, pak odpoledne sním nějaké ovoce. Jelikož mám zvýšenou alergii na mlečné výrobky a při první těhotenství to šlo hned ven, tak to ani nejím. Včera jsem si dala jogurt a bylo mi opravd těžko. Na jídlo se nemůžu ani podívat. Jsem v 8tt. a co si pamatuji, tak mi nevolnosti v prvním těhu začly 8tt a skončily až v 6 měsíci. Tak jen doufám, že mě tohle znovu nepotká. V prvím těhu jsem přibrala pouze 6kg. Teď mám kilo navíc a to jen díky Vánocům, kdy mi bylo ještě dobře a jedla jsem. Jen jsem cukroví nemohla vzít do pusy. Cítila jsem odpor. A to jsem toho napekla. Četla jsem, že nevolnosti mají přejít někdy ve 14 týdnu, tak snad holky se toho každá dočkáme v klidečku. Hodně štěstí a trpělivosti.

úlevová lízátka

(Adriana, 16. 12. 2011 18:19)

Ahoj holky, začínám 10. tt a taky mě trápí nevolnosti. Do 5. tt mi bylo velmi dobře, žádná únava, paráda. Někdy v sedmém jen ranní lehké nevolnosti, které po snídani přešly (občas se mi spíš motala hlava, mám nižší tlak). Ovšem cca od 8. tt začaly nevolnosti přes den, nejhůř odpoledne po jídle. Takže večer už téměř nejím a odpočívám, aby mi nebylo zle od hladu. Dnes jsem zakoupila chuťově vynikající úlevová lízátka se 4 příchutěmi a zázvorem. Fungovaly však jen po dobu konzumace. Teď je šest, zas mi není dobře, tak si hledám různé činnosti, abych na to nemyslela, protože je to i o psychice. Nejhorší je, že zvracet neumím a trpím i zácpou. Ale vím, že se to dá přežít (z předchozích 2 těhu), tak vyčkávám, až bude líp. Tak vydržte a zkoušejte cokoli, něco třeba zabere:)

citronová šťáva

(Gábi, 4. 5. 2011 9:20)

Mě celkem paradoxně pomáhala voda s citronkou. Ovšem, jak se píše níže, nevolnost pouze zmírňovala..

Re: citronová šťáva

(Gábi, 26. 9. 2011 17:18)

já si napouštím vodu z kohoutku a do toho si mačkám čerstvou šť. z citronu, ale přijde mi, že mi to žaludek spíš dráždí....:-O

nevolnosti - nic nepomaha

(Hana, 4. 6. 2011 12:24)

Ahoj holky, jsem 6tt a je mi zle priserne a to porad, zatim nezvracim, jen obcas mam takovej naval, bezim na wc a nic. Nepomaha mi na to nic. Na chvili zabere, kdyz se premuzu a neco snim, ale je to jen na chvili. Navic mam pocit, ze mam uplne plny bricho a uz se mi tam nic nevejde. Driv jsem byla hodne na sladky, ale ted nic sladkyho nemuzu ani citit. Nekdo mi radil nosit s sebou piskoty a vzdycky si zobnout, ale nejde to, jsou mi primo odporny. S dcerou mi taky byvalo spatne rano a to jsem zvracela, ale pak pres den v pohode. Tohle uz je nekonecny, nejlip mi je v leze, ale to taky porad nejde. Takze drzim vsem pesti, at to brzo prejde :)

Re: nevolnosti - nic nepomaha

(Jíťa, 1. 8. 2011 20:05)

Ahoj holky, jojo, těhotenské nevolnosti - taky jsem jedna z těch, co pořádně trpíme, ale hned je člověku líp, když ví, že v tom není sám! Jen aby to už přešlo. "Naštěstí" jsem doma z jiných důvodů na rizikovém, vůbec totiž netuším, jak bych s tímhle chodila do práce, obdivuju všechny, co se přemůžou! Končím 11tt a je mi už od 7tt pořád stejně šoufl. Kdy Vás tohle žaludeční šílenství přešlo? Mám už brzkou naději :-D?

Re: Re: nevolnosti - nic nepomaha

(Lidu, 7. 8. 2011 6:46)

Ahoj Jituš. Mělo by to přejít tak kolem 12.týdne, co mi bylo vždy řečeno. Já mám za sebou 2 těhu a přestala jsem zvracet až po porodu u obou. Bylo mi zle, mizerně, byla jsem v nemocnici i na kapačkách, protože jsem do sebe skoro nic nedostala ( na konci těhu jsem měla o 10 kg míň, než na začátku ), ale prý jsem ojedinělý případ :-) Tak snad Vás to přejde dřív. než mě. Držim palečky!!!!!!

Re: Re: nevolnosti - nic nepomaha

(werunqa, 26. 9. 2011 17:13)

Jituš, tak s tou prací jsem na tom úplně stejně...někdy se probouzím až o půl druhé odpoledne-to si vážně neumím představit, že bych měla chodit do práce...a ještě ty nevolnosti k tomu....Naštěstí jsem měla takovou práci, že jí v těh. dělat nemůžu..tak jsem doma :)

Re: nevolnosti - nic nepomaha

(werunqa, 26. 9. 2011 17:10)

tak pro mě jsou tedy piškoty jediná záchrana..nezkoušela jsi třeba nějaký suchary??

nevolnosti

(werunqa, 26. 9. 2011 17:08)

ahojky, je mi čerstvých 25 akonečně čekáme miminko..myslela jsme, že moje těhotenství bude mít hladký průběh jako u mojí sestry-bez nevolností a zvracení...zatím je to obráceně..první týdny jsme byla jen hodně unavená, teď se pomalu přidává nevolnost a nutkání na zvracení..přímo zvracení u mě není na každodenním pořádku.Zatím jsem zvracela tak 4-5x, někdy mi bývá špatně spíš večer...Už mi začínají vadit některé potraviny-hlavně syrové maso..Jinak ráno (spíš odpoledne-dřív jak po 12 hod nevstanu :-/ ) si dávám většinou pár piškotů...a pak mi je celkem dobře a ještě piju čaj pro těhotné ..:)

nevolnosti

(káča, 25. 8. 2011 10:59)

Jsem fakt ráda, že v tom nejsem sama! 8tt a je mi hrozně, bliju pořád, už mám dole 5kg. Dneska jsem už prošla snad všechny rady, co jsem na netu našla a hned jdu nakupovat čaje, protože v tomhle vedru vůbec nepiju....Teď jsem si dala mátový, radí taky zázvorový a heřmánkový. Uvidím co zabere a když tak písnu. Snad už to brzy přejde.

špantě od začátku

(Peťa, 13. 8. 2011 16:37)

Ahoj holky, já jsem teprv čtvrtý týden a už dva dni jsem nafouklá a je mi divně od žaludku. A to mám teprv slabou čárku na testu :-)

zatím nic nepomáhá

(Kačka, 8. 8. 2011 13:47)

Ahoky hoky,jsem v 8 tt a je to hruza je mi zle pořád a to opravdu celej den a i v noci někdy zvracím ale málo spíše mám nutkání.Vyzkoušela jsem ty lízátka ,ale nic moc dokonce mi vadí jak jsou sladky.Na jidlo se nemužu pomalu ani podívat ,ale musím se přemáhat.Co někdy pomuže tak je litovej špenát ale i tak je to jen na par minutek .No přeji vam vsem at nám to brzo přejde a máme hlavně zdravé děti.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

následující »