Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama:
 


Nevolnosti v těhotenství

25. 1. 2006

Měla jsem štěstí a ranní nevolnosti mě v těhotenství netrápily - zkusím ale dát k dobru rady, které jsem slyšela, snad někomu pomohou 

1. zní to možná prapodivně, ale je to rada od lékaře,  takže: ráno, ještě dřív než vstanete z postele, snězte jednu nebo dvě sušenky typu Bebe - pozor ne žádné krémové - prostě úplně obyčejné sušenky. Nastartuje se tak metabolismus a teprve pak vstát z postele a zahájit klasické ranní rituály

2. zkuste speciální zázvorová lízátka pro těhulky, které by měla pomoci od nevolností - k sehnání vlékárnách

3. vynechat veškerou zeleninu a ovoce se šlupkama - rajčata, papriky, jablka loupat .....

4.uvařit si směs zeleniny a v průběhu dne ji po lžičkách jíst (pořádně žvýkat) - vařená zelenina snižuje kyselost a pomáhá zklidnit žaludek

5. kyselina listová + ostatní vitamíny skupiny B


pokud máte něco, co se vám osvědčilo, podělte se prosím s ostatníma těhulkama

 

Komentáře

Přehled komentářů

Píchání v podbříšku

(Andrea, 28. 7. 2010 22:15)

Mileno,neboj se, někoho píchá v podbřišku celé těhotenství, určitě to oznam doktroce, ale neboj se, vše se "natahuje, vytahuje" a trošku to bolí, sem tam píchne, ono také střeva mají problém pracovat tak jak mají, když se tam mačkají. Takže občas mě píchá , že mám pocit, že rodím a najednou se to nějak vyhejbá a cítím lechtání ve střevech.

Já jsem také hodně silná a břicho mám už od druhého měsíce velké. Také jsem ze začátku hubla, protože mi bylo ze všeho špatně, teď už zase nabírám ........:)

Hezké těhotenství děvčata :))

také velké břicho

(milena, 28. 7. 2010 16:40)

ahoj Kláro, já mam nafouklé bšicho velmi, už od začátku. Nyní jsem v 14tt a dost mě píchá v podbřišku, z čehož jsem dost vyjukaná. Když si vemu šaty, je hned vidět, že jsem těhotná, jak píšeš, asi šestý měsíc. Zajímavé je, že to vždycky nateče přes den. Rozdíl mezi ránem a večerem pod pupkem je někdy i 6cm! Beru manezium a mám hodně pít, což se mi moc nedaří, protože je mi z pití špatně.
Doufám, že je to píchání v podbřišku už v tomto týdnu normální??? Co vy na to?
Krásná miminka všem

Velke brisko

(Klara, 26. 7. 2010 16:19)

Dobry den spolutrpitelky. :-) Mam jednu otazku... Jsem v polovine ctvrteho mesice, nas broucek je hodne cily, zacinam citit tu a tam prvni pohyby, kdyz lezim na zadech a mam ruce polozene na brisku. No proste nadhera. :-) Na druhou stranu, uz od pocatku druheho mesice mam velke brisko, to enni brisko, to je bricho, jak kdybych byla v 6. mesici tehotenstvi. Ma nekdo podobny problem? Docela by me to zajimalo. Sice jsem otehotnela, kdyz jsem mela par kilicek navic, ale takove bricho jsem v zivote nemela, navic jsem se zacala stravovat zdrave, jim vse, co mam jist a pritom i trosku hubnu, coz nechapu, ale jsem naprosto fit, coz mi rekla i doktorka... Tak me to trosku neda spat, aby se neco nestalo s mimcem, kdyz hubnu v tehotenstvi - neni to moc; ale jde to trosku dolu, pritom jim opravdu vsechno... Moc dekuju za rady.

křeče

(Verča, 24. 7. 2010 19:32)

Ahoj holky.
Křečí bych se taky moc nebála. Mám 31tt a mám je od začátku těho. Magnézko 3xdenně a stejně se jim občas nevyhnu. Přeji všem co nejméně problémů a krásné drobečky :-)

Křeče a Pálení žáhy

(Andrea, 24. 7. 2010 16:55)

Určitě, já ty křeče mám občas ještě teď, když rychle vyletím někam, tak to bolí, musím si dávat pozor a to jsem v 18t t.

Na to pálení žáhy, mi děvčata jedna moudrá paní poradila lžičku hořčice, nejdřív jsem to ani zkusit nechtěla, myslela jsem, že to nemůže fungovat, ale mám ty nejhorší případy pálení žáhy, že mi je až na zvracení a mám silnou bolest v krku, když mě to chytne. Věřte , že ta lžička hořčice pomohla a jak rychle zabrala!!!!! Takže nějaký drahý sračky z lékárny opravdu nehodlám už kupovat. Stejně mi nepomohly. Doufám, že jsem některé z vás teď aspoň pomohla já.

Krece

(Jana, 22. 7. 2010 10:51)

Tady jste me s tema krecma uklidnily,jsem v 7tt a mam krece uz 6 tydnu,mam opravdu strach abych toho broucka neztratila,dostala jsem sice magnesium ale nijak zvlast to nepomaha....tak doufam ze se to zlepsi

Nevolnosti a Křeče

(Andrea, 7. 7. 2010 14:03)

Tak s těmi nevolnostmi je to u mně tak, že mám překyselený organismus, pořád mě pálí žáha, pastilky Renie ani jiné nepomáhají, občas syrová brambora, je to lepší než cokoliv z lékárny, ale musím jíst střídmě a vynechat bílkoviny, víc zeleniny a ovoce a už je mi mnohem líp. Na sladké můžu zapomenout, po tom je mi hodně blbě, hlavně po zmrzlinách, takže pro mě teda upřímně jen lépe, jsem už tak dost tlustá :) Miminko roste, břicho už se mi nikam nevejde a jsem teprve 16.týden ale jinak váha se drží, tak uvidíme.

S těmi křečemi v podbříšku bych si nelámala hlavu, pan doktor mi na to řekl, že je to normální a že to přejde, měla jsem ze začátku těhu příšerné. Vždycky, když jsem vstala ze židle, jsem se hned chytla a musela si zase sednout, ani z auta jsem nemohla vystupovat. Už je to lepší. Vstávej pomalu a neboj se, jde spíš o svalovinu dělohu, vše se roztahuje a tak to trošku bolí, miminko je určitě v pořádu v bezpečí plodové vody :) Hlavu vzrůhu děvčata a přeji krásná a hodná miminka :))

Buďte rádi za nevolnosti

(Šárka, 29. 6. 2010 14:30)

Zní to sice divně, ale už jsem taky četla, že pokud jsou nevolnosti, tak je všechno v pořádku. Před pár měsíci jsem měla zamlklý potrat. Nevolnosti přestaly a pak jsem se to u doktorky dověděla.
Teď jsem asi zase těhotná, je mi dost zle, většinou v průběhu celého dne. Nic moc nemůžu sníst, ale utěšuju se tím, co jsem psala v první větě. Zítra asi konečně půjdu k doktorce, ale po té zkušenosti se hrozně bojím. Takže rada - najděte si i na tom zlém něco dobrého.

me dite

(sandra janikova , 24. 6. 2010 19:16)

dnes mi je 16 let,ale když mi bylo 13 otěhotněla jsem dnes mam holcicku Helenku po moji mamince a ma 3 roky

Pro Věru

(Martina, 24. 6. 2010 17:56)

Ahoj Věri.Myslím,že se nemusíš bát.Já jsem to měla taky.Asi tak jednou týdne.Přesne na pravo dole pořádna křeč.Ted jsem 33 týden a zatím všechno v pořádku.Přeju ti všechno nej.

Křeče

(Věra, 23. 6. 2010 20:11)

Ahojky. Jsem v 9. týdnu těhotenství a dnes když jsem vstávala z lehu tak jsem na pravo dole dostala fakt hodně bolestivou křeč. Strašně jsem se vylekala.. Je to v pohodě? Mohlo se něco stát Třeba mám málo magnesia.. nevím. Poraďte prosím

na NEVOLNOST

(klárka, 16. 6. 2010 10:43)

Dobrý den, mě třeba ráno pomáhá olopané jablko, na nevolnost, neuleví se úplně ale určitě mi to dovolí vztát z postele

Nevolnost

(Jindřiška, 15. 6. 2010 10:03)

Ahoj jsem tady prvně a hned využiji rady co tady píšete. jsem v 7.týdnu,sice nezvracím ale je mi špatně hned jak ráno něco sním.Neustále mi bolí žaludek někdy i hlava.Při prvním těhotenství jsem toto nezažila takže vůbec nevím co s tím.Ale vyzkouším ty lízátka tak snad to trošku pomůže.Mějte se krásně a ať je nám líp:)

Povzbuzení

(Martina, 11. 6. 2010 10:53)

Ahoj, psala jsem tu před asi dvěma měsíci, jak mě trápí celodenní nevolnosti, zkoušela jsem, co se dalo, ale nic moc nepomáhalo. Teď jsem v 16. týdnu a zdá se, že je po nevolnostech a začínám pomalu nabírat kila, která jsem v uplynulých měsících shodila. Takže držím všem palce, ať to vydrží, těžko se tomu věří, ale opravdu to časem samo přejde.

večerní nevolnosti

(Andrea, 8. 6. 2010 19:42)

Ahoj. No já ranní nevolnosti odbourala v půlce třetího měsíce. Nyní začínám čtvrtý a je mi špatně hlavně po sladkém a tučném jídle. Sladké nemůžu vůbec a ostatní jídla mě příšerně nafukují. Jde i o jablka, meloun a tak se snažím jíst dietně, jenže občas mě chytne chuť a je to. Večer musím jít brzo spát abych to zaspala a ráno je zase dobře. Ty lízátka mi také nefungují, protože jsou sladká, je mi po nich ještě hůř. Pomáhá mi hodně ta žvýkačka a může být jakákoliv. Prý žvýkat zázvor, neumím si to moc představit, protože pálí, ale je to babkovská rada. Jinak si dělám fenyklový čaj, docela mi pomáhá na to nadýmání. Jinak v prvním těhotenství mi strašně pomáhali bylinkové čaje. Teď zase moc ne. Je to těžký , každý těhu je jiný. Jo a tu kolu s ledem bych teda vynechala. Kola obsahuje kofein, který samozřejmě miminku ubližuje při vývoji. Pokud nebyla tedy bez kofeinu. Ale pozor na to. Mějte se a doufám, že někdo poradí něco jak jíst, aby mi večír nebylo špatně. Taky mě nic nebaví a jsem příšerně unavená.

nevolnosti

(marky, 6. 6. 2010 8:34)

Dobrý den, jsem 10 tý týden těhotná a čekáme dvojčata.od 6 až 7 týdne mě bývalo tak špatně, že jsem neměla na nic náladu a byla jsem velmi unavená, zavést dítě do školky, autem bylo pro mě jako vylést na nějakou velkou skálu.začala jsem brát kyseliny listovou asi 4 dny to je a není mě téměř vůbec špatně, je to možné?K tomu ještě běru dost léků hormonálních na udržení těhotenství, tak se mi to zdá být dost zázrak, že by opravdu kyselina listová a to, že jsem už 10- tý týden těhotná že by to mohlo ustávat?A pokud mi bývá špatně, tak spíše večer.těžko od žaludku.Pokud máte nějaké skušenosti pošlete mi to prosím na meil mcerna2@seznam.cz

Celodenni nevolnosti

(Terka, 10. 5. 2010 11:52)

Pokud nekdo prijde s osvedcenym receptem, jak zabranit memu telu, aby se citilo jako v tezke kocovine, vcetne noci, kdy se budivam s osklivymi sny, protoze je mi spatne, tak budu vdecna. Jsem v podstate uplne na zacatku, je mi spatne od poloviny 3. tt (to jsem jeste ani netusila, ze se planovany vetrelec kona :)) a vyhlidka, ze se podobne budu citit jeste nejmin dva mesice... Po dvou tydnech migren, pocitu na zvraceni (snad to az ke zvraceni doopravdy nedopracuju), unavy, protoze se budim nekolikrat za noc...nic moc :)

nevolnost

(dája, 7. 5. 2010 20:55)

Ahoj ženy, hledám radu, jsem v 10týdnu těhotenství a zlobí mě zvracení, nemá někdo dobrý tip? cola s ledem mě pomůže jen na chvilku, lízátka na nevolnost to nezabírá vůbec a když si dám nanuk na schlažení žaludku, taky nic moc. Děkuji za rady a všem hodně moc štěstíčka azdravíčka i pro vaše dětičky. Dája

Rada na nevolnost

(Jana, 29. 4. 2010 20:43)

Ráda bych se s vami podelila s tim, co mi pomohlo na těhotenskou nevolnost. Jakmila se mi začalo dělat špatně (což bylo pokaždé když jsem něco spolkla) vzala jsem si větrovou žvýkačku a zachvili to přešlo. Asi to nebude fungovat na každého, ale za pokus to stojí.

Nevolnosti pořád

(Martina, 21. 4. 2010 16:11)

Ahoj holky.Ja jsem tady psala asi před 3 mesici.Jsem ve 22+5 a bohužel je mi pořád špatne.Patřím asi k tím výnimkám,které si to prozvracejí až do konce....Ale to jsou fakt výnimky.Už jsem skusila uplne všechno.....Nikomu z vás to nepřeji.Přeji jen to nej nej..


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

následující »