Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama:
 


Nevolnosti v těhotenství

25. 1. 2006

Měla jsem štěstí a ranní nevolnosti mě v těhotenství netrápily - zkusím ale dát k dobru rady, které jsem slyšela, snad někomu pomohou 

1. zní to možná prapodivně, ale je to rada od lékaře,  takže: ráno, ještě dřív než vstanete z postele, snězte jednu nebo dvě sušenky typu Bebe - pozor ne žádné krémové - prostě úplně obyčejné sušenky. Nastartuje se tak metabolismus a teprve pak vstát z postele a zahájit klasické ranní rituály

2. zkuste speciální zázvorová lízátka pro těhulky, které by měla pomoci od nevolností - k sehnání vlékárnách

3. vynechat veškerou zeleninu a ovoce se šlupkama - rajčata, papriky, jablka loupat .....

4.uvařit si směs zeleniny a v průběhu dne ji po lžičkách jíst (pořádně žvýkat) - vařená zelenina snižuje kyselost a pomáhá zklidnit žaludek

5. kyselina listová + ostatní vitamíny skupiny B


pokud máte něco, co se vám osvědčilo, podělte se prosím s ostatníma těhulkama

 

Komentáře

Přehled komentářů

Re: zatím nic nepomáhá

(ILONA, 9. 8. 2011 14:34)

Ahojky Kacko,mam stejne problemy,je mi desne zle,jen co rano vstanu,tak zvracim,pak neco snim a zvracim znova a takhle celej den.Rano se mi nechce ani vstavat,mam strach jakej hroznej ten den zase bude,ze ho stravim na wc,jsem z toho cela nestastna,uz i zeslabla,porad jenom lezim,doma desnej neporadek,ale ja nic nemuzu delat,nepomaha me nic,take jsem si koupila zazvorove lizatka,ale jsou tak odporne sladky a vonavy,ze je mi znich jeste vetsi zle a to i po zazvorovem caji,koupila jsem si i homeopatika na nevolnost v tehotenstvi,ale take mi nepomahaji.Uz aby to vsechno skoncilo,vedle sousedka je take tehotna po zacatku a kdyz vidim,jak si chodi do obchodu,hraje si z detmi a je ji zrejme dobre.tak si rikam,proc zrovna ja musim natom byt takhle

otekle nohy

(iva, 16. 6. 2011 17:48)

ahoj,nevite nekdo od kdy by mely zacinat otekat nohy?jsem v 19tt a prijde mi to brzo.k dr.jdu az za mesic,tak nevim co delat,jestli je to normalni.jedna noha mi nateka vic,mam ji jak bambuly a docela me boli.diky za radu

začátek těhotenství

(Klára, 27. 5. 2011 10:18)

Tak to ti gratuluji k druhému dítěti....Ted už aspon víš jak v tom máš chodit,takže tě nic nemúže překvapit....Naštěstí já ty nevolnosti nemám zatím tak silné a doufám že ani mít nebudu,protože jak to tady tak čtu,tak už jen z toho se mi začíná dělat zle :D:D:D No snad to nějak přežijeme...:))

Těhu nevolnosti

(Markétka S., 27. 5. 2011 9:05)

Ahojky holky, já jsem teď těhotná podruhé.... Ani nevíte jak moc s Vámi cítím. U prvního těhotenství mě bylo zle už od 3tt, od rána do noci, ani neví, jak jsem to přežila. Z té doby si toho ani moc nepamatuji. Pořád u záchodové mísy, na nic jsem se nemohla podívat, všechno mi bylo odporné, nemohla jsem se ani najíst a opití ani nemluvím a začal mi neskutečně smrdět náš pes. Chudák se ke mně nemohl téměř přiblížit. Ořvala jsem to. :((( Všechyn tyhle hrůzy vyvyrcholily v 16tt odvozem do nemocnice, kde jsem si pobyla tři dny, protože jsem už začala zvracet krev, naštěstí to bylo jen z odřeného jícnu. Po propuštění mi už bylo trochu líp a 2 týdny na to, to přestalo docela. :) Byla jsem šťastná, že to mám za sebou a zapřísáhla se, že už nikdy......... a tak uběhly ani ne dva roky a lítám v tom zase.... ach jo. :) Moc se těším, jsem teď 6tt, ale už to zase začíná, tak se bojím, co bude. Teď je zatím trochu líp, hlavně když se přemůžu a jím. Ale zase vím, že to bude o to horší, že se musím pěkně postarat o 20měs. chlapečka. Pokud mohu přispět několika radami, tak trochu sice jako placebo pomáhala ta lízátka a občas renie, holky, kdo nesnáší to větrové, dělá se i ovocné. :) To jsem cucala já. :) Jinak jediné, co jsem byla schopna pár chvilek podržet v žaludku k pití, byl od Nestee kupovaný čaj meruňka- bílý čaj. Jinak vodu bez bublin ani omylem, cola mi chutnala odporně a strašně sladce. No a když mě bylo fakt ouvej a nevěděla si, jak si lehnout, aby bylo líp, tak jsem ležela na zádech s pokrčenýma nohama roztaženýma od sebe. Ale to šlo jen do doby, než jsem měla bříško.... Tak Vám všem přeju, aby Vás to co nejdříve přešlo!!! :) Držím pěsti a přeju hodně štěstí.

PS: Když přešli nevolnosti, tak přišel obouruční zánět karpálních tunelů s nesnesitelnou bolestí a když tohle přešlo tak jsem natekla jak konev. :D Ale všecho bylo lepší jak to blinkání. .) Porod je vysvobození a ten musí přijít. :) Tak se držte. :)

Verčo,

(Lenka, 19. 4. 2011 18:02)

pokud máš silnou chřípku, tak raději zajdi k lékaři. Jsou léky, které jde užívat i v průběhu prvního trimestru. Naopak neléčená chřipka s horečkami by mohla miminko ohrozit více. Určitě ale zdůrazni, že jsi čerstvě těhotná. Hodně štěstí!

Nevolnost

(Verča, 19. 4. 2011 17:00)

Ahojky holky, jsem v 6 tt, za týden bych si to měla jít nechat potvrdit na 100% ke svému lékaři, ale už týden mám nevolnosti a to celodenně. A to jsem ještě k tomu dostala silnou chřipku, takže se cítím na umření:-( Prášky na chřipku žádné neberu, Dělám dobře?

Nevolosti

(Markétka, 7. 3. 2011 16:17)

Tak ta lízátka na nevolnosti mi vůbec nepomohla, zvracela jsem po nich ještě víc :-/ Paní v lékárně (také těhotná) mi doporučila Rennie, prý jí pomáhal při ranních nevolnostech, ale na mě to opět nepůsobí. Nejhorší je, že když jdu ráno zvracet, tak ze mě vyjde akorát jakoby "vzduch", ne žádné šťávy nebo něco podobného, prostě tělo by chtělo, ale nic ze mě nejde :-), jen odplivávám sliny. Máte to někdo také tak?

Re: Nevolosti

(iva, 5. 4. 2011 21:06)

ja chtela ty lizatka take vyzkouset,nakonec jsem si ale koupila zazvorovy caj a to jsem poprve opravdu zvracela,jinak mam to same co vy.renii je fakt pomocnik jen na paleni zahy,ale naucila jsem se snidat a je mi lepe,driv jsem snidala jen kafe.

Re: Nevolosti

(Míšule, 15. 4. 2011 17:15)

ahoj,přesně tohle mám taky a 24hod denně.Lízátka mi vůbec nepomáhají,ba naopak.Trochu mi pomáhá zázvorový čerstvý čaj,ale jinak nic nezabírá!! Jen často jíst a malinko a ty piškoty :-)
Už jsem také vyčerpaná ale musíme to asi vydržet :-)

Jak na ty proklate nevolnosti

(Monika, 22. 2. 2011 13:44)

Tak to tady procitam a vzdy, kdyz narazim na nejakou radu tykajici se zazvoru, je mi do breku. Ja jsem mela na zacatku,kdy jsem mela opravdu jen lehke nevolnosti lizatka, pomohlo to hned a na dlouho, ovsem po par dnech, kdyz uz to bylo silnejsi, nepomaha ani to. Nepomaha nic!!! Vecer mi je celkem dobre, nejhorsi je rano a odpoledne...nemuzu jist a uz vubec pit a to mam silenou zizen, nemuzu nic delat, nemam energii na nic a to mam 4letou dceru. Nevim, jestli nekdo z vas trpi horkosti v puse, ale tu okamzite odstrani matovy caj...:-) strasne mi ulevil...samotne nevolnosti se mi podarilo obcas zmirnit vlasskyma orechama, alespon tak, abych se najedla...:) preji vsem pevne nervy, neni to naporad :-))

celodenní nevolnost

(katul, 17. 10. 2010 18:08)

Ahoj maminky, trápí mě co většinu z vás tady, jsem na začátku 8tt a od 5tt mám nevolnosti, vadí mi zápach vařeného jídla, když otevřu ledničku, když mám něco v puse-oklepu se ale sním to protože mám hlad a že do sebe chci něco nasoukat. Jen co vstanu už mi je zle a i v noci. Občas i zvracím nebo mám jen ten pocit. Už se mi z toho zoufalství a z toho jak jsem neschopná, chtělo až brečet a to mi je 32, co ty hormony s náma dělají co :o))) Nepomáhá mi zatím nic, ani ovoce ani suché pečivo, nic co by mi ulevilo. Nesnesu ale mlíko,jogurty atd. Nejhorší je, že mám žízeň, ale nemůžu se ničeho pořádně napít, vše mi vadí. Doma chodím "ohnutá" protože tak nějak mi to přináší úlevu, musí to být pro toho mého sexy:o)))hrozně mi ale pomáhá že v tom nejsem sama, hltala jsem vaše příspěvky až do konce a díky za ně, je hned trošku líp;o)mám doma skoro 3-letého kloučka, ale u "něho" mi tak zle nebylo. Doufám že to bryz přejde a přeji nám všem hodně síly....

Re: celodenní nevolnost

(Veronika , 24. 1. 2011 17:23)

Ahoj milé těhulky.
U tohoto příspěvku jsem se strašně rozesmála! Jsem ve čtvrtém týdnu a je mi zkrátka hrozně. Když jsem četla větu o tom, jak katul chodí doma "ohnutá", tak jsem viděla sebe, jak jsem nedávno šla pro něco do kuchyně a úplně automaticky jsem se "nahrbila". Manžel se na mě podíval a povídá: proč jsi tak ohnutá? narovnej se, vypadá to strašně!!!! Vím, že musím vypadat po celodenním ležení, zvracení a nicnedělání příšerně, ale nemůžu si pomoct! Mé nevolnosti jsou silnější, než např. závazek něco pracovat :-(.... už, atˇ to máme za sebou, že jo, holky ;-)!?

Ano -Ne!

(Miška, 13. 12. 2010 18:19)

Ahojky maminy,chtěla jsem se zeptat...v kolikaté týdnu se dá zjistit mama testem těhotenství....?Někdo říká za 2týdny a někdo i za díl...tak at zbytečně nekupuju testy...Potřebuji poradit kdy je nejlepsi si ten test udělat....

Re: Ano -Ne!

(Denda, 29. 12. 2010 14:40)

Ahojky, píše se, že to můžeš zkusit i po ovulaci před menstruací, ale většinou to test dřív než po 1. dnu (plánované) menstruace nepozná. Tak hodně štěstí!:)) Já jsem teď v 6tt a poznala jsem to ve 4.týdnu:-)

Re: Ano -Ne!

(Jana, 4. 1. 2011 13:25)

Ahojky, já jsem si udělala test ještě před menstruací a vyšel pozitivně, zašla jsem k doktorovi a test nelhal, jsem těhotná! :) V děloze nebylo ještě nic vidět vzhledem k tomu, že jsem si test dělala tak brzo, proto to poznal z krve.

Re: Ano -Ne!

(Jana, 4. 1. 2011 13:25)

Ahojky, já jsem si udělala test ještě před menstruací a vyšel pozitivně, zašla jsem k doktorovi a test nelhal, jsem těhotná! :) V děloze nebylo ještě nic vidět vzhledem k tomu, že jsem si test dělala tak brzo, proto to poznal z krve.

Re: Ano -Ne!

(Eva G., 6. 1. 2011 12:33)

Nejpřesnější je to 4. dny po vynechání menstruace. Někomu to ukáže i dříve, ale 100% je to 4. den vynechané menstruace.

Nevolnosti

(Andrea, 10. 12. 2010 3:54)

Ahoj, jsem v 8tt a začala jsem trpět celodenními nevolnostmi (a to v té úžasné knize psali, že pokud se nevolnosti nedostavily do 7tt, s největší pravděpodobností se již nedostaví ... pěkně kecaj :o))). Je to mé první těhotenství a podle času příspěvku opravdu můžu potvrdit, že mi ranní nevolnosti nedají pokoj ani ráno ani přes den a v noci, když si lehnu, tak je to o to horší. Je to zvláštní, ale přes den mi nejvíc pomáhá, když si dám pomeranč, to je mi pak fajn. Před 4 měsíci jsem potratila, teď mám vysoce rizikové těhotenství a doktor mi napsal léky na uklidnění, krásně po nich celou noc spím ... ale nechce se mi je brát stále a pak to takhle dopadá :o)))
Takže má rada zní: pomeranče a prášky na nervy :o)))

Nevolnosti

(Jana, 30. 10. 2010 17:54)

Ahoj maminy, taky se s vámi chci podělit o moje "neradosti". V prvním těhu to bylo docela v pohodě, jen večer takové lehčí nevolnosti. Ve druhém těhu to začalo: špatně od rána do noci, nebyla jsem schopná pořádně nic sníst, vypít, hodně mi vadilo moje milované sladké. Vadily mi veškeré vůně nejen jídla, ale i kosmetika - sprchové gely i krémy. Trvalo to čtyři měsíce a za tu dobu jsem zhubla 8 kg. Naštěstí jsem neskončila v nemocnici, ale můj lékař mi taky nijak nepomohl. Nyní jsem potřetí těhotná, opět se všechno opakuje, hubnu, na přítěž je mi navíc péče o dvě děti. Navíc mi lékař stanovil rizikové těhu, takže nemám nic dělat. Z těch nevolností jsem vyřízená, porody jsem taky neměla lehké (30 a 28 hodin), ale byly snad lepší než tohle. Přeji všem hlavně zdravá miminka.

nevolnosti

(Verča, 29. 10. 2010 19:53)

Maminky, nevzdávejte to. Před několika měsíci jsem si to prožila také. Myslela jsem, že to nepřežiju, navíc jsem se musela starat o starší dcerku. Psala jsem dokonce i sem do diskuze. Dneska mám 6ti týdenní Aničku a na nevolnosti si už ani nevzpomenu. Je to prostě naše malé štěstíčko a všechno to trápení za to stálo!!! Tak hodně štěstí všem :-)


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

následující »