Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama:
 


Jak vybrat kočárek

27. 12. 2006

Jak vybrat správný kočárek, čeho si všímat?

Nabídka kočárku je obrovská a my jsme u prvního miminka tápali a hledali, nevěděli jsme přesně na co se dívat, proto se tady pokusím shrnout naše zkušenosti, čím se řídit.

  1. Je rozdíl v tom, zda sháníte kočárek do velkého města nebo na vesnici. Maminky ve městě určitě ocení lehčí, skladné kočárky, se kterými se snáze dostanou do MHD nebo je rychle složí do kufru auta. A naopak - je nesmyslné kupovat odlehčený kočár za 30 tisíc, pokud 90% času bude miminko "zaparkované" pod oknem na zahradě.
  2. Trojkolka versus čtyřkolka – když pominu vzhled, na který má každý jiný názor, je důležité si uvědomit, že zatímco rozdíl mezi drahým a levným čtyřkolákem je většinou jen ve váze a případném ”vrzání”, mezi drahou a levnou tříkolkou může být - kromě již zmíněného - obrovský rozdíl i ve stabilitě! Myslete na bezpečí svého miminka a pokud zvažujete nákup některé levnější tříkolky, otestujte si v obchodě dobře její stabilitu! Zatímco dražší tříkolky mají zadní kola lehce skosená (jako mají třeba i vozíčky pro handicapované sportovce) levné varianty tento ”detail” většinou nenabízí a rozdíl ve stabilitě takovýchto kočárků je obrovský.
  3. Trojkombinace versus sólo hluboký kočár a posléze sporťák – záleží na volbě každého. Někdo dá přednost na prvního půl roku klasickému hlubokému kočárku, (který se dá za dobré ceny koupit v bazárcích) a později koupí nový sporťák.......jiný volí rovnou jeden kočár, který už od začátku nabízí všechny možnosti
  4. Cena – tady platí každý podle svých možností. Jen radím dobře počítat, protože někdy mohou lacinější kočárky přijít ve finále dráž. Pokud můžete, tak si za kvalitu raději připlaťte. Tím nechci říci, že nejdražší je ten nejlepší - kdepak - to ne, ale než půjdete nakupovat dobře zvažujte, co všechno od kočárku očekáváte, co nutně potřebujete a co naopak s klidem oželíte.


 

Čeho si všímat dále

Kola – obecně platí, že čím větší tím lepší. Určitě raději nafukovací než takové ty ”golfáčové”. V terénu nebo ve sněhu jsou malá kola strašně neobratná.
Rozměry korby – dítě tráví v hluboké korbě cca 6-7 měsíců. Pediatři doporučují, aby nepřecházelo na sporťák dokud samo nesedí. Musíte zvážit, zda vaše mimiko bude mít půl roku v létě čí v zimě (kdy je potřeba fusak), obecně se ale dá říci, že délka korbičky +/- 80cm je postačující.
Výška hluboké korbičky nad zemí – pokud jste vyšší, budete trávit polovinu procházky shrbení – z počátku je člověk věčně skloněný nad miminkem, tak myslete na svá záda.
Výškově nastavitelná rukojeť – tak aby vyhovovala oběma rodičům.
Vybírejte si spojenou rukojeť – ne takové ty dvě ručky jako mívají golfáče – kočárek je snáze ovladatelný.
Váha kočárku + jeho skladnost a případná ”snášenlivost” s kufrem vašeho auta
Rozpětí kol – pokud budete jezdit výtahem, dobře si vše přeměřte, stejně tak i případné dveře u pediatra či jiné překážky, které by vám v budoucnu mohly znesnadnit pohyb.
Dobře si zkontrolujte, aby dno korby bylo hladké, rovné – může se to zdát jako bláznivý nápad, ale my jsme při našem lítání po obchodech s hrůzou zjistili, že jsou na trhu i kočárky, které mají místo pevného dna jen jakousi kovovou mříž přes kterou je tenoučká vrstva molitanu – chudák miminko jako by leželo na roštu!
Také si pořádně překontrolujte brzdy! - bez legrace, ne u každého kočárku máte jistotu, že opravdu drží.
Sporťák – po nebo proti směru jízdy – věčné dilema – ty z vás, kteří váhají nad určitým typem kočárku právě proto, že nenabízí sportovní sedačku čelem k rodičům mohu ujistit, že zhruba od 8-i měsíců bude dítě zajímat vše kolem něj (mimo vás :-) a bude stejně chtít sedět ve směru jízdy a mít rozhled – a vy si zvyknete určitě pomaleji, ale brzy jeho nálady i lumpárny poznáte úplně stejně i "pozpátku":-) Takže pro mimčo je směr od vás v pohodě, ale sami zvažte, jakému pohledu dáte přednost vy.
Sportovní sedačka – její záda by měla jít vždy polohovat do lehu – ať už plynule nebo v několika polohách. Raději se vyhněte kočárkům které nabízejí ”sedící” sedačky – takové, co se sklápí celé, jako židlička. Uvědomte si, že vaše miminko přejde na sporťák okolo sedmi měsíců a jeho páteř rozhodně nebude připravená na spaní v sedě! Snad pro starší děti, které už v kočárku nespí a nebo pokud mimi usne během nákupu – a pak hurá rychle domů, rozhodně tento typ sedačky ale není vhodný na to, abyste s ním vyráželi na delší ”spací” procházky. Taky nespíte rádi na židli – nenuťte k tomu vaše miminko.
Polohování nožiček – s výhodou
Materiály – vyhněte se bavlně jako vnějšímu potahu. Navzdory ujištěním prodavačů, že je to přírodní materiál speciálně ošetřený, můžete si být si být jistí, že za dva tři měsíce (obzvláště pokud budete mít letní mimi) bavlněná látka vyšisuje a kočárek bude vypadat jako po 3. dítěti. S výhodou vybírejte materiály, které jsou snadno ošetřitelné – omyvatelné, případně se dá celý potah z kočárku stáhnout a přeprat – až vaše miminko vylije v kočárku svůj první hrníček šťávy, určitě si vzpomenete.......
Slunečník versus překlápěcí rukojeť kočárku – záleží na vás. Někdo bude bránit do krve přehazovací rukojeť, jiný vám řekne, že stejně bravurně zvládne bleskově nastavit slunečník, když zahne proti sluníčku – záleží na každém co si zvolí. Určitě jsou obě varianty vyhovující. Překlápěcí rukojeť je fajn v případě, když hodně fouká.
Pětibodové pásy - jednoznačně obrovská výhoda - obzvláště pokud je dítko živější
Košík pod kočárkem - zvažte zda budete potřebovat, aby sloužil na transport větších nákupů, zkontrolujte si také zda je snadno dostupný
Údržba kočárku - informujte se u prodavače, které části potahu jsou odnimatelné a jakou údržbu daný materiál vyžaduje. Obecně platí - čím více lze kočárek "vystriptýzovat", tím lépe. Přeci jen za ty dva roky co ho budete používat se nastřádají různé nehody.


 

Vychytávky, které mít nemusíte, ale které jsou super, když je máte:

Otočná kola usnadňující zatáčení kočárku - odpadá nadzvedávání na každém rohu
Ruční brzda na rukojeti kočárku - ocení hlavně ti, kteří budou častěji zdolávat kopce – odpadají takové ty situace, kdy kočár za sebou vláčí maminku, která brzdí podrážkama co to dá.
Plynulé polohování dna v korbičce - skvělé např. když je miminko nachlazené – můžete ho lehunce naklopit a lépe se mu dýchá.
Podvozek na který se dá nacvaknout autosedačka - oceníte např. při nákupech
Odvětrávání korbičky – prima proti ”zapaření” miminka nejen v letních měsících
Slídové okénko ve střeše kočárku – na ”hlídání” :-)
Pumpička na kola – neurazí a při malém defektu může pomoci dojet. I když přiznám, že když jsme my píchli kolo, byla to pořádná díra, takže na dojetí bychom museli mít kompresor :-)


 

Hurá do obchodu!

I když se rozhodnete kupovat kočárek přes internet - často to výjde cenově lépe, určitě si napřed zajděte do obchodu. Nejlépe je udělat si s partnerem doma seznam věcí, které od kočárku očekáváte a pak vyrazit na "výlet" do obchodu. Udělejte si na to čas, určitě běžte oba - a nejlépe aby se vám to časově hodilo, žádná honička - no prostě "výlet". Jo a nezapomeňte se vyzbrojit vlastním centimetrem. Často se stává, že prodavači loví rozměry kočárku z různých brožur a stejně vám ve finále nejsou schopni říci, zda je to vnitřní či vnější rozměr korbičky. Pohrajte si tam. Vyberte si pár kočárků, které vás něčím zaujaly a pak si je otestujte. Udělejte si závody ve skládání, polohování, slalomovou dráhu, no prostě vyblbněte se - jen tak zjistíte, který kočárek vám opravdu vyhovuje. Nezapomeňte, že jej budete používat minimálně další dva roky a bylo by škoda dát spoustu peněz a po měsíci zjistit, že vás ten kočárek dohání k šílenství. (což se bohužel děje spoustě lidí). Projděte si všechny body na vašem seznamu a podle toho, jak který kočárek uspěl, vyberte si svého favorita. Jo a nenechte se nutit prodavačem do okamžitého nákupu. To, že jste 2 hodiny "trénovali" na prodejně vás ještě nezavazuje k nákupu! Taky si nechejte radit jen v "rozumné" míře. Bohužel často platí, že prodavač chválí jen to, co má na obchodě (logicky) takže se vám klidně může stát, že ve vedlejším obchodě vám ten do nebe vychvalovaný kočárek naopak pomluví do posledního šroubku. Prostě nechte se informovat a pak se řiďte vlastním rozumem. Hodně štěstí při nákupech!


A ještě jedna malinká rada na závěr - věřím, že budete mít štěstí a váš kočárek bude bezporuchový (jako ten náš) - ale stejně pro příklad reklamace, zeptejte s v tom daném obchodě již při koupi, jaké nabízejí podmínky. Některé obchody - předpokládám, že pouze kamenné - vám totiž zaručí, že po dobu reklamace budete mít k dispozici jejich "erární" kočárek. Může se to zdát jako zanedbatelná maličkost - ale když na reklamaci dojde, je v tom rozdíl obrovský. Reklamace může trvat až 30 dnů a jen si představte být 30 dnů imobilní bez kočárku s malým nechodícím mimčem.......pokud není k ruce nikdo, kdo by vám kočárek půjčil, museli byste nejspíše investovat do nějakého bazárkového a ten pak zase prodávat - no prostě opět výdaje a trable navíc - proto se raději ptejte předem. To byl jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli pro nákup v kamenném obchodě.

Prosba
V komentářích se množí dotazy na jednotlivé typy kočárků, proto mám na vás prosbu - Až budete mít kočárek koupený a otestovaný v praxi, vraťte se prosím na tyto stránky a podělte se se svými zkušenosti a postřehy (kladnými i zápornými) ohledně konkrétních značek kočárků. Za všechny budoucí rodiče, kteří hledají dobré rady, vám moc děkuji. -

Pokud přidáváte svoje zkušenosti s konkrétním typem kočárku, uveďte prosím do nadpisu jeho název - usnadníte tak ostatním rodičům orientaci. Děkuji.

No a protože komentářů již notně přibylo, doporučuji si usnadnit práci, a pokud hledáte recenze na konkrétní značku, používat při hledání ctrl+F.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Herqules

(Ája, 13. 9. 2006 8:55)

Ještě se chci optat jakou máte barevnou kombinaci?
Mně se líbí ta béžová, ale asi nebude moc praktická:-(

Herqules

(Ája, 13. 9. 2006 8:51)

Holky,co máte tyhle kočárky.Dá se to přední kolečko zaaretovat?
A na fotkach jsem viděla,ze u té boudičky jsou větratelné otvory,fakt se dají uzavřít?Bydlíme na kopci,tak tu často a hodně fouká,takže to zavíratelné větrání bylo super:-)My jsme zatím tímto kočárkem vzhledově nadšeni (okukovali jsme ho ale jen na netu zatím).Miminko čekáme v zimě,navíc potřebuji mít volnou ruku na další dvě dračice a kočárek musí mít velký nákupní košík:-)Což splňuje.K té váze.Je to dost,ale máme teš Asahi kočárek se stejnou váhou a problém mi to nedělalo,ani s dvouletým dítkem a plným kočárkem nákupu.

Herqules

(Marcela, 13. 9. 2006 0:31)

Ahoj maminky, musím se podělit o zkušenosti s trojkolkou Herqules. Tu s otočným předním kolečkem mám asi 2 měsíce a jsem nadmíru spokojená. Původně jsem zamýšlela koupit quinny speedy nebo jané slalompro, ale vyhrál herqules. Je sice těžší, ale zato hodně stabilní. Při jízdě to ale nepoznáte, quinny tlačíte stejnou silou. Snad jen když jej zvedáte do kufru auta. To že nemá nafukovací kola je spíše obrovskou výhodou, jednak neuděláte defekt (kámoška s quinny už jej měla opakovaně) a jednak opravdu nemusíte mít strach, že by to byl nějaký kostitřas. Kola jsou velmi široká a povrch je z měkounké gumy, takže když kolo zmáčnete rukou, máte počit, že je nafukovací, ale není, takže z toho určitě nemějte strach. Další výhodou je to, že sedačku můžete otáčet k směrem vám, ke spánku jde opěradlo dát do úplného lehu (má sice jen 3 polohy, né 4, jak reklamují, ale to bohatě stačí. Opěradlo má navíc pevné polohy, žádné popruhy jako quinny, takže zvolená poloha drží. Výborná je také boudička, kterou jde tak hodně sklopit dopředu, že na mimi vůbec nemůže vítr, navíc jsem díky tomu nemusela nasazovat ani pláštěnku, protože když jsem zvedla i opěrku na nožky, byla dcerka úplně schovaná proti dešti. Fajn je u ruční brzda, velikánský košík, hodně kapsiček atd atd. Jedinou vadou je to, že byl kočár bez nánožníku, ten sice výrobce v letáku sliboval dodávat samostatně (měl být k dispozici brzy), ale bohužel se tak nestalo. Teď už je kočár prodáván i s nánožníky, ale samostatně jej už dokoupit nejde. Takže tak trochu podfuk. Ale co už nadělám. Jinak jsem s herkulem na výsost spokojená a všem můžu vřele doporučit. Kdyby jste měly dotazy, ráda odpovím na sasulina@seznam.cz.

kočárek x-lander

(Eva, 12. 9. 2006 15:41)

Ahoj maminky, musím se přidat do vaší diskuse s kočárky... čekáme první mimčo v listopadu, kočárek už máme vybraný a ze všech těch možností jsme vybrali právě x-lander typ xt( www.x-lander.cz )kupuje se zvlášť sporťák, korba a autosedačka a i s doplňkama nás vyjde na 13.200,- což si myslím, že v dnešní době není zas tak velká suma. Také jsem se ptala maminek, které jsem potkala s tímto kočárkem jak jsou s ním spokojené, a je to až divné, žádná neměla nic negativního ....jen samá pozitiva a doporučení. Opravdu ale záleží na stylu vašeho života....pěkné těhotnění a zdravá a spokojená miminka ...

Komentář k praktické mamince

(Jana, 11. 9. 2006 16:04)

Čekám druhé dítě, brzy budu vybírat kočárek a trochu nechápu starší příspěvek praktické maminky.
Kočárky Jané rozhodně nejsou, jen pro manželky poslanců.Cena naprosto odpovídá kvalitě a funkčnosti.Jsou lehké, dobře skladné a stabilní.Dobře se i prodávají, takže určitá návratnost investice existuje.Pro své první dítě jsem nejprve vybrala Hoco Tornádo za dvanáct tisíc a byla jsem spokojená, až do chvíle, než jsem se sedmiměsíčním mimčem letěla na dovolenou. Kočárek byť složený ani neprošel rentgenem na letišti, musela jsem ho rozebrat na víc dílů, byl těžký atd.Posléze jsem zakoupila Quinny Buzz a dovozila dceru v něm.Přemýšlela jsem, že na něj jen dokoupím hluboké lůžko a autosedačku, ale to lůžko se mi zdá moc úzké.Tak asi skončím u Jané. Mám malý kufr u auta (hodně malý),tak potřebuji dobře skladný a praktický kočárek.

Herqules

(Denisa, 9. 9. 2006 16:20)

Ahoj, také my jsme se pro Herqula rozhodli, dnes jsme objednali, po dlouhém rozhodování o počtu kol, čtyřkolku s korbou i autosedačkou. Štastný výběr všem!!

Herqules

(Eva, 7. 9. 2006 17:37)

Ahoj maminky, s manželem jsme začli opravdu brzy vybírat kočárek. Od začátku jsem chtěla na své první mimi moderní kočárek. Výběrem prošel Quinny, Mutsy, Causual Play atd., ale na konec jsme se vrátili a definitivně rozhodli pro Herqula - a to z důvodů - zajímavá cena, bezpečná stabilita trojkolky (o proti Chiccu), pěkné barevné provedení, možnost sporťáku ve směru jízdy a proti(moje sestra musela neustále vidět mamču - a to dopředu nikdy nevíte, jak bude probíhat).Děťátko má při sezení před sebou hrazdičku, což Quinny-speady nemá a kola jsou široká, nenafukovací, ale musím říct,že jsou měkká a dobře odpružená. Jediné mínus na tomto kočárku je autosedačka, která je dražší(3799,- Baby Expert + 700,- adaptér). My jsem se na konec rozhodli koupit autosedačku jiné značky, protože budeme mít mimi v prosinci a tudíž nebudeme upevňovat vajíčko na kočárek. V létě bych do autosedačky asi zainvestovala.
Na kočárek jsme se byli podívat dvakrát ( čekali jsme až budou mít korbu) rozdíl mezi korbou a taškou je asi 1300,- a korba vypadá daleko lépe a pro zimní mimča je určitě lepší. Sportovní verze má pevné polohování zádíček, což mi připadá bezpečnější, než běžně užívané řemínky a je taky prostornější o proti Quinny buzz. Také bych se ještě chtěla vyjádřit k otočným kolečkům - Herqules má dvat typy trojkolek - pozor na to. Jen Raptor Spin 3 má kolečko a aretací.
Kočárek je celkově maličko těžší a není tak "cool" jako Quinny, ale je rozhodně prostornější.
Tak šťastný výběr.

Herqules

(Tereza, 6. 9. 2006 12:22)

Ahoj Katko, my jsme s manželem rozhodnutí koupit boudičku, je sice drahší, než taška ale vypadá to líp. Mám doma celý prospekt a jsou tam vyfocené obě varianty a z estetického hlediska je boudička lepší. Zajeď si do kterékoli prodejny Chicco která jako jediná v ČR tento kočárek prodává a uvidíš že budeš nadšená. Neviděla jsem ve skutečnosti složený kočárek s taškou ale pouze s tou boudičkou a řeknu ti ta boudička je tak chráněná zepředu proti větru že to miminko nebude vůbec vidět. už z tohoto důvodu ji kupujeme, protože nám se miminko narodí v listopadu. udělejte si výlet a udělejte to co my skládali jsme je na obchodě a zase rozkádali no co ti mám říct zkoušeli jsme ho zkoro hodinu a nenašli jsme na něm žádnou vadu. Pokud nevíš kde je prodejna ve tvém okolí zajdi si na www.baby-expert.cz a najdi si odkaz naše prodejny. Taky si musíme udělat výleta když pro něj pojedeme. Tak pa

Patron

(Danka, 31. 8. 2006 22:05)

Ahoj Katko, Apollon Alux jsme měli. Nebyli jsme s ním až tak spokojeni a už vůbec ne, pokud vezmeme v potaz cenu. Jízdní vlastnosti nic moc - zanášel na jednu stranu, brzdu jsme hned ulomili - je plastová. Další nevýhodou je jeho šířka. Synkovi se v něm ale líbilo - fajn byla přehazovací rukojeť a velká plocha lůžka. Dále měl odepínací celou zadní část boudy takže náš prcek ležel na bříšku a koukal krásně ven. Další předností bylo spousta reflexních proužků - ty chybí na většině kočárků!

Patron Apollon Alux a Knorr Nizza

(katka, 26. 8. 2006 18:38)

ahoj holky, nemate prosim nektera zkusenost s kocarky Patron Apollon ALux a Knorr NIzza?

Herqules

(Katka, 24. 8. 2006 16:10)

Ahoj Terezo jsem velice ráda, že jsem narazila na tento článek. Byla jsem rozhodnutá pro Herqulese. Ale docela jsi mě dostala s tím, že kočárek nemá nafukovací kola. Žiju v domění, že ano. To mě celkem zklamalo. Už jsi ho viděla v reálu? A co koupíte tašku nebo korbu? Naše mimčo se narodí na vánoce, tak nevím co je lepší.O kamené prodejně vím pouze na Černém mostě- Baby expert.Až budeš mít s ním zkušenosti dej vědět.Dik.

názor

(Tereza, 24. 8. 2006 11:10)

Ahoj Maminy, jestli můžu poradit koupě přes internet se moc nevyplatí. My budeme kupovat Herqules a rozdíl mezi kamenným a internetovým obchodem dělá jen 1500,-. Je to sice částka za kterou se dá něco pořídit ale raději ji obětuju. Nedokážu sipředstavit, že by mi domů přivezli kočárek já vyplázla jistou sumu peněz a nevidíte vůbec jestli je v pořádku. Je sice pravda, že mají nějaký reklamační řád ale cokdyž se to protáhne a v čem bude prcek do té doby jezdit. Raději si ho okoukám v obchodě objednám a přímo ten můj si před prodavačkou vyzkouším a zkontroluju. Nevím je to můj názor. Musíte posoudit samy co je lepší.

užitečný článek

(Raketka, 22. 8. 2006 9:21)

Konečně článek, který mluví konkrétně a dává konkrétní rady. Děkuji :)

kočárek cam

(Jana.33, 21. 8. 2006 20:46)

Zuzana: mám vyhlídnutý stejný kočárek - tu novější trojkolku Cam Cortina. Miminko čekáme až v prosinci. Můžu se zeptat, koupila jsi kočárek v obchodě nebo přes net? Jde mi o to, zda je takový, jako "na obrázcích". Není těžký? Díky za odpovědi. Jana

koupe po internetu

(Katka, 21. 8. 2006 17:28)

Ahoj holky, mate nektera zkusenost s koupi kocarku po internetu? Zatim jsem slysela kladne zkusenosti, ale jeste se zeptam u vas.

kočárek cam

(Zuzana, 16. 8. 2006 15:24)

Všechny zdravím, v říjnu čekáme miminko, kočárek jsme vybírali poměrně dlouho, nejdříve jsme byli rozhodnuti pro Tako, ale naše volba se velice rychle změnila. Jeho ovládání a skládání do auta nás docela rychle odradilo. Po nekonečném vybírání jsme koupili italský kočárek Cam cortina evolution - trojkolku s otočným předním kolem - budeme totiž jezdit hlavně ve městě, žádné terény ani nic podobného zdrolávat nebudeme. Kolečka sice nemá nafukovací, ale plněné vzduchem z PVC, ale jsou velká, tak snad ty naše projížďky vydrží. Lehce se skládá, v ceně byla i autosedačka, takže výborný do auta, na nákupy. Stabilita kočárku je výborná, takže teď už jen čekáme, jak se osvědčí při používání :-). Přeji všem šťastnou ruku při vybírání a koupi.

Herqules

(Tereza, 14. 8. 2006 11:49)

Děkuji za ohlasy k Herqulovi. Máme s manželem vybranou trojkolku s otočným předním kolečkem a k němu právě tu boudičku. Nenafukovací kola bereme jako plus, protože známá měla každou chvíli defekt. kočáek je velmi stabilní viděli jsme ho na vlastní oči a převrátit jej by byla pěkná fuška. Není ani problém jej pěkně složit do auta i já jako technický antitalent jsem na to přišla. Autosedačku koupíme nějakou levnější, stejně bude pořád v autě a nebudeme ji přenášet. Jsme již rozhodnutí a babičky nám jej taky schválily. díky za ohlasy pak dám vědět jak se osvědčil v terénu.

Deltim nebo Dara?

(Irena, 6. 8. 2006 10:39)

Ahoj všem, co vybírají kočárky :) V prosinci čekáme naše první miminko a včera jsme se byli dívat na kočárky. Nakonec jsme vybrali dva, jsou oba kombinované, s vložnou taškou, což se nám hodí na tu zimu a na jaro pak sporťák, cena u obou do 7 tis., a teď váhám, který z nich je lepší. Nemáte někdo zkušenosti s Deltimem Travel Soft a Darou Cross Country? Poradíte mi? Díky moc!

Herqules

(Patt, 4. 8. 2006 21:29)

Tak jsem ho okoukla - jen na netu:-) Vypadá dobře, mám asi jen 3 výhrady - nemá nafukovací kola (ale třeba má nějak dobře vyřešené odpružení, tak to nutně nemusí být kostitřas, dlažba a terén by mohli dělat trable) je dost těžký - 14kg na tříkolku je hodně (ale snad mu to dodává na stabilitě) nejvíc by mi asi vadilo, že ta tříkolka nemá otočné přední kolečko - to hrozně znesnadňuje jízdu. Myslím, že jednou rukou lze ovládat pouze tříkolka s otočným kolečkem - alespoň já, pokud ho zaaretuji, jednou rukou ho nezvládnu. Chtělo by to vyzkoušet si ho v reále - jestli lze snadno skládat a jak je to s tím ovládáním. Mimochodem on ten košík pod Jané není až tak malý - dost to klame, dá se tam narvat hodně, spíš se mi zdá, že je hůře přístupný - tedy na sporťáku. Ohebné věci se tam nacpou snadno, horší je to s velkými balíky - ale on má každý kočárek něco :-)

To nic,

(Patt, 4. 8. 2006 12:29)

už jsem to promázla. Po tom kočárku se zkusím kouknout. Přiznám se, že jsem o něm ještě neslyšela - jenže my jsme už nějakou dobu kočárek nekupovali, takže novinky mi unikají.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115

následující »