Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama:
 


Jak vybrat kočárek

27. 12. 2006

Jak vybrat správný kočárek, čeho si všímat?

Nabídka kočárku je obrovská a my jsme u prvního miminka tápali a hledali, nevěděli jsme přesně na co se dívat, proto se tady pokusím shrnout naše zkušenosti, čím se řídit.

  1. Je rozdíl v tom, zda sháníte kočárek do velkého města nebo na vesnici. Maminky ve městě určitě ocení lehčí, skladné kočárky, se kterými se snáze dostanou do MHD nebo je rychle složí do kufru auta. A naopak - je nesmyslné kupovat odlehčený kočár za 30 tisíc, pokud 90% času bude miminko "zaparkované" pod oknem na zahradě.
  2. Trojkolka versus čtyřkolka – když pominu vzhled, na který má každý jiný názor, je důležité si uvědomit, že zatímco rozdíl mezi drahým a levným čtyřkolákem je většinou jen ve váze a případném ”vrzání”, mezi drahou a levnou tříkolkou může být - kromě již zmíněného - obrovský rozdíl i ve stabilitě! Myslete na bezpečí svého miminka a pokud zvažujete nákup některé levnější tříkolky, otestujte si v obchodě dobře její stabilitu! Zatímco dražší tříkolky mají zadní kola lehce skosená (jako mají třeba i vozíčky pro handicapované sportovce) levné varianty tento ”detail” většinou nenabízí a rozdíl ve stabilitě takovýchto kočárků je obrovský.
  3. Trojkombinace versus sólo hluboký kočár a posléze sporťák – záleží na volbě každého. Někdo dá přednost na prvního půl roku klasickému hlubokému kočárku, (který se dá za dobré ceny koupit v bazárcích) a později koupí nový sporťák.......jiný volí rovnou jeden kočár, který už od začátku nabízí všechny možnosti
  4. Cena – tady platí každý podle svých možností. Jen radím dobře počítat, protože někdy mohou lacinější kočárky přijít ve finále dráž. Pokud můžete, tak si za kvalitu raději připlaťte. Tím nechci říci, že nejdražší je ten nejlepší - kdepak - to ne, ale než půjdete nakupovat dobře zvažujte, co všechno od kočárku očekáváte, co nutně potřebujete a co naopak s klidem oželíte.


 

Čeho si všímat dále

Kola – obecně platí, že čím větší tím lepší. Určitě raději nafukovací než takové ty ”golfáčové”. V terénu nebo ve sněhu jsou malá kola strašně neobratná.
Rozměry korby – dítě tráví v hluboké korbě cca 6-7 měsíců. Pediatři doporučují, aby nepřecházelo na sporťák dokud samo nesedí. Musíte zvážit, zda vaše mimiko bude mít půl roku v létě čí v zimě (kdy je potřeba fusak), obecně se ale dá říci, že délka korbičky +/- 80cm je postačující.
Výška hluboké korbičky nad zemí – pokud jste vyšší, budete trávit polovinu procházky shrbení – z počátku je člověk věčně skloněný nad miminkem, tak myslete na svá záda.
Výškově nastavitelná rukojeť – tak aby vyhovovala oběma rodičům.
Vybírejte si spojenou rukojeť – ne takové ty dvě ručky jako mívají golfáče – kočárek je snáze ovladatelný.
Váha kočárku + jeho skladnost a případná ”snášenlivost” s kufrem vašeho auta
Rozpětí kol – pokud budete jezdit výtahem, dobře si vše přeměřte, stejně tak i případné dveře u pediatra či jiné překážky, které by vám v budoucnu mohly znesnadnit pohyb.
Dobře si zkontrolujte, aby dno korby bylo hladké, rovné – může se to zdát jako bláznivý nápad, ale my jsme při našem lítání po obchodech s hrůzou zjistili, že jsou na trhu i kočárky, které mají místo pevného dna jen jakousi kovovou mříž přes kterou je tenoučká vrstva molitanu – chudák miminko jako by leželo na roštu!
Také si pořádně překontrolujte brzdy! - bez legrace, ne u každého kočárku máte jistotu, že opravdu drží.
Sporťák – po nebo proti směru jízdy – věčné dilema – ty z vás, kteří váhají nad určitým typem kočárku právě proto, že nenabízí sportovní sedačku čelem k rodičům mohu ujistit, že zhruba od 8-i měsíců bude dítě zajímat vše kolem něj (mimo vás :-) a bude stejně chtít sedět ve směru jízdy a mít rozhled – a vy si zvyknete určitě pomaleji, ale brzy jeho nálady i lumpárny poznáte úplně stejně i "pozpátku":-) Takže pro mimčo je směr od vás v pohodě, ale sami zvažte, jakému pohledu dáte přednost vy.
Sportovní sedačka – její záda by měla jít vždy polohovat do lehu – ať už plynule nebo v několika polohách. Raději se vyhněte kočárkům které nabízejí ”sedící” sedačky – takové, co se sklápí celé, jako židlička. Uvědomte si, že vaše miminko přejde na sporťák okolo sedmi měsíců a jeho páteř rozhodně nebude připravená na spaní v sedě! Snad pro starší děti, které už v kočárku nespí a nebo pokud mimi usne během nákupu – a pak hurá rychle domů, rozhodně tento typ sedačky ale není vhodný na to, abyste s ním vyráželi na delší ”spací” procházky. Taky nespíte rádi na židli – nenuťte k tomu vaše miminko.
Polohování nožiček – s výhodou
Materiály – vyhněte se bavlně jako vnějšímu potahu. Navzdory ujištěním prodavačů, že je to přírodní materiál speciálně ošetřený, můžete si být si být jistí, že za dva tři měsíce (obzvláště pokud budete mít letní mimi) bavlněná látka vyšisuje a kočárek bude vypadat jako po 3. dítěti. S výhodou vybírejte materiály, které jsou snadno ošetřitelné – omyvatelné, případně se dá celý potah z kočárku stáhnout a přeprat – až vaše miminko vylije v kočárku svůj první hrníček šťávy, určitě si vzpomenete.......
Slunečník versus překlápěcí rukojeť kočárku – záleží na vás. Někdo bude bránit do krve přehazovací rukojeť, jiný vám řekne, že stejně bravurně zvládne bleskově nastavit slunečník, když zahne proti sluníčku – záleží na každém co si zvolí. Určitě jsou obě varianty vyhovující. Překlápěcí rukojeť je fajn v případě, když hodně fouká.
Pětibodové pásy - jednoznačně obrovská výhoda - obzvláště pokud je dítko živější
Košík pod kočárkem - zvažte zda budete potřebovat, aby sloužil na transport větších nákupů, zkontrolujte si také zda je snadno dostupný
Údržba kočárku - informujte se u prodavače, které části potahu jsou odnimatelné a jakou údržbu daný materiál vyžaduje. Obecně platí - čím více lze kočárek "vystriptýzovat", tím lépe. Přeci jen za ty dva roky co ho budete používat se nastřádají různé nehody.


 

Vychytávky, které mít nemusíte, ale které jsou super, když je máte:

Otočná kola usnadňující zatáčení kočárku - odpadá nadzvedávání na každém rohu
Ruční brzda na rukojeti kočárku - ocení hlavně ti, kteří budou častěji zdolávat kopce – odpadají takové ty situace, kdy kočár za sebou vláčí maminku, která brzdí podrážkama co to dá.
Plynulé polohování dna v korbičce - skvělé např. když je miminko nachlazené – můžete ho lehunce naklopit a lépe se mu dýchá.
Podvozek na který se dá nacvaknout autosedačka - oceníte např. při nákupech
Odvětrávání korbičky – prima proti ”zapaření” miminka nejen v letních měsících
Slídové okénko ve střeše kočárku – na ”hlídání” :-)
Pumpička na kola – neurazí a při malém defektu může pomoci dojet. I když přiznám, že když jsme my píchli kolo, byla to pořádná díra, takže na dojetí bychom museli mít kompresor :-)


 

Hurá do obchodu!

I když se rozhodnete kupovat kočárek přes internet - často to výjde cenově lépe, určitě si napřed zajděte do obchodu. Nejlépe je udělat si s partnerem doma seznam věcí, které od kočárku očekáváte a pak vyrazit na "výlet" do obchodu. Udělejte si na to čas, určitě běžte oba - a nejlépe aby se vám to časově hodilo, žádná honička - no prostě "výlet". Jo a nezapomeňte se vyzbrojit vlastním centimetrem. Často se stává, že prodavači loví rozměry kočárku z různých brožur a stejně vám ve finále nejsou schopni říci, zda je to vnitřní či vnější rozměr korbičky. Pohrajte si tam. Vyberte si pár kočárků, které vás něčím zaujaly a pak si je otestujte. Udělejte si závody ve skládání, polohování, slalomovou dráhu, no prostě vyblbněte se - jen tak zjistíte, který kočárek vám opravdu vyhovuje. Nezapomeňte, že jej budete používat minimálně další dva roky a bylo by škoda dát spoustu peněz a po měsíci zjistit, že vás ten kočárek dohání k šílenství. (což se bohužel děje spoustě lidí). Projděte si všechny body na vašem seznamu a podle toho, jak který kočárek uspěl, vyberte si svého favorita. Jo a nenechte se nutit prodavačem do okamžitého nákupu. To, že jste 2 hodiny "trénovali" na prodejně vás ještě nezavazuje k nákupu! Taky si nechejte radit jen v "rozumné" míře. Bohužel často platí, že prodavač chválí jen to, co má na obchodě (logicky) takže se vám klidně může stát, že ve vedlejším obchodě vám ten do nebe vychvalovaný kočárek naopak pomluví do posledního šroubku. Prostě nechte se informovat a pak se řiďte vlastním rozumem. Hodně štěstí při nákupech!


A ještě jedna malinká rada na závěr - věřím, že budete mít štěstí a váš kočárek bude bezporuchový (jako ten náš) - ale stejně pro příklad reklamace, zeptejte s v tom daném obchodě již při koupi, jaké nabízejí podmínky. Některé obchody - předpokládám, že pouze kamenné - vám totiž zaručí, že po dobu reklamace budete mít k dispozici jejich "erární" kočárek. Může se to zdát jako zanedbatelná maličkost - ale když na reklamaci dojde, je v tom rozdíl obrovský. Reklamace může trvat až 30 dnů a jen si představte být 30 dnů imobilní bez kočárku s malým nechodícím mimčem.......pokud není k ruce nikdo, kdo by vám kočárek půjčil, museli byste nejspíše investovat do nějakého bazárkového a ten pak zase prodávat - no prostě opět výdaje a trable navíc - proto se raději ptejte předem. To byl jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli pro nákup v kamenném obchodě.

Prosba
V komentářích se množí dotazy na jednotlivé typy kočárků, proto mám na vás prosbu - Až budete mít kočárek koupený a otestovaný v praxi, vraťte se prosím na tyto stránky a podělte se se svými zkušenosti a postřehy (kladnými i zápornými) ohledně konkrétních značek kočárků. Za všechny budoucí rodiče, kteří hledají dobré rady, vám moc děkuji. -

Pokud přidáváte svoje zkušenosti s konkrétním typem kočárku, uveďte prosím do nadpisu jeho název - usnadníte tak ostatním rodičům orientaci. Děkuji.

No a protože komentářů již notně přibylo, doporučuji si usnadnit práci, a pokud hledáte recenze na konkrétní značku, používat při hledání ctrl+F.

 

Komentáře

Přehled komentářů

MAXI COSI MURA 4 2011

(Lenka, 22. 12. 2010 14:50)

Ahoj, máte prosím někdo zkušenost s kočárkem Maxi Cosi Mura 4 2011? Moc děkuji

Cortina X3 Evolution

(Lenka , 1. 11. 2010 11:25)

Máme tříkolový kočárek Cortina již po jednom dítěti a musím říct, že jsem s ním naprosto spokojená. Je velmi lehce ovladatelný (dá se vodit i jednou rukou), zároveň nehrozí překlopení, aspoň nám se to nikdy nestalo, a to jezdíme hodně terénem v lese. Kočárek je velmi lehký a snadno složitelný. Jediné, co nemá oproti jiným kočárkům je pérování. Je poměrně tvrdý, ale našemu mimču se to naopak líbilo - čím víc drncal, tím líp. Co se opotřebení týče - jediné, co jsem zatím zjistila a drobounká trhlinka ve slídě, v místě, kde dochází ke zlomu stříšky. Jinak je i po 2. dítěti ok. Mohu jenom doporučit.

Camarelo Q12

(Terka, 27. 10. 2010 13:01)

Pořídili jsme tento kočárek na jaře, máme celou trojkombinaci, přišel nám moc fajn. Patří mezi ty levnější do 10tis. za vše. Hlubokou korbu jsme měli přes léto a teď už jsme ve sporťáku. Vcelku nemám výhrady, jen není pro náročné, šití je vidět že je levné, uši od tašky a druky na ní se nám utrhly hned ze začátku. Kolečka musím občas dofouknout, při nějakém nárazu se nám místy už loupe barva z konstrukce. Docela dobře péruje a dobře se řídí, je krásně prostorný, malý tam má dost místa. Sporťák jde do úplného lehu. Do nákupního košíku se vejde dost věcí. Tak snad někomu pomůžu při výběru...

Leviroo

(Petra, 19. 10. 2010 13:37)

Zdravím všechny, prosím vás, nemáte někdo zkušenost s kočárkem Leviroo?? Zdá se mi perfektní, ale moc recenzí na něj nikde není :-( Moc děkuji za názory a zkušenosti.

pomozte rozhodnout

(Jana, 8. 10. 2010 22:37)

čekáme druhé baby v březnu příštího roku a pomalu koukáme po kočárkách, chtěla bych něco lehkýho a do terénu vzhledem k našim kopcům, koupit určo přes internet (klidně použitý po 1 dítěti) - ráda bych se vešla do 6 tisíc. No pár se mi jich líbí a zajímá mne Váš názor a zkušenosti, který by byl lepší, tak bud´
Trojkombinace Baby-point V3 Space collection, dále x-lander xa 2008 a nebo Moon S3. Co myslíte, který je lepší? Díky moc za odpovědi.

Kočárek X-lander a Dorjan Danny sport

(Klára, 5. 10. 2010 17:22)

dobrý den, prosím nemáte některá z vás tento kočárek a nějaké recenze o nich? Předem děkuji.

Teutonia Spirit S3 -cast druha

(Leos, 12. 9. 2010 2:08)

... (Husila se mi kuze uz jen pri pomysleni, ze se tam budu muset jet znovu dohadovat a poslouchat arogantni hlasky o tom, jak spatny jsem uzivatel.) Hadka, dlouha, hlavni argument, pochopitelne krom nespravneho uzivani, “my to resit nebudem, posleme to do Nemecka k posouzeni, do mesice se Vam ozvou. Jo, a postovne si hradite sami!” No jo, ale co my tak dlouho bez kocaru! Kdyz se trochu uklidnili emoce, byla nam nabidnuta vymena pruzoru zdarma (ale jinym, tencim=neoriginalnim materialem!), popripade zakoupeni novych potahu (lepsich=barevne stalejsich!) a … BEZPLATNA vymena kolecka. (Pred prodejnou ukazuji vaznym zajemcum o “Teutonku” nas 2 roky stary kocar – nestaci se divit, jsou vdecni za pohled “zvenci”.) Vymenu potahu si nechavame projit hlavou, prichazi leto, dovolene, zacatkem zari jedu v klidu a miru nechat presit pruzor a vymenit kolecko, jak mi bylo slibeno … a znovu narazim. Stejna “pohadka”, stejna arogance, nekompromisni postoj pana Pichla – pruzor tedy vymeni, byt jsme dle jeho slov strisku uzivali nespravne (samosebou ze netusim jak a je-li to vubec mozne), ted uz dokonce originalnim materialem. Ale kolecko si zaplatite! Marne namitam, ze jsme se prece dohodli na reklamaci, ze sam prece vi, jake s tim jsou problemy (jen tak mimochodem, skvirou mezi dvermi zahlednu v dilne jinou stinovou neterenni trikolku naseho typu; inu neni se co divit). Kdyz uz jim nejde o spokojeneho zakaznika (coz mi tedy rozhodne nejsme), vytahuji svuj nejtezsi kalibr - Sdruzenim pro ochranu spotrebitele, v duchu si ale rikam, ze tomu tu energii nedam – za par tydnu prijde na svet nase druhe male. Odchazim a vidim rude!!! (Moji zenu onehda privedli az k slzam, a jeji dobrou kamaradku se stejnym problemem druhdy jakbysmet.) Jina kamaradka, protrela v reklamacich, mi vecer radi, co muzu a co nemuzu. Volim zadost o nove kolecko do Nemecka (dobre vedi, jak moc se jim nepovedlo), a masivni antireklamu na firmu Babyrenka. Konec pribehu.

Teutonia Spirit S3 -cast prvni

(Leos, 12. 9. 2010 2:06)

Nase zkusenost s kocarkem/trikolkou Teutonia Spirit S3 a libereckou prodejnou Babyrenka. Kdyz ptacka lapaji, pekne mu zpivaji. Chteli jsme “akcni”, dobre ovladatelny kocarek do terenu. Manzele Pichlovi, majitele prodejny Babyrenka, nam velmi presvedcive doporucili model Teutonia Spirit S3 HB 08 - fajn, mame ho! Zkouseli jsme s nim bruslit (nemel to byt problem; pochopitelne, se za-aretovanym koleckem - jinak to ani nejde!), vzali jsme ho na Sumavu a ejhle. Do dvou mesicu odeslo predni kolecko. Neni divu, ke kocarku je ukotveno KOVOVYM trnem zapadajicim do PLASTOVEHO luzka! Prvni reklamace probehla vcelku v pohode, jen jsme byli upozorneni, ze vlastne zas tak terenni neni (byt dokonce sama pani Pichlova uznala, ze nam ho jako terenni prodavala …), nicmene ze dalsi reklamace bude uz za penize. Blamaz!!! Chteli jsme kocar do terenu, ale nemame ho. Nuz, prispusobili jsme se. Zadne brusle, zadna Sumava – asfaltove cesty bez obrubniku (bydlime na vesnici) a anglicky travnik pred domem – tam syn bezvadne usinal. No, a za pul roku odeslo dalsi kolecko. Reklamace. Tvrzeni proti tvrzeni, narazime s kocarkem do obrubniku, nedobre se o nej starame – hadka, vrcholici opravou, nikoliv vymenou. Opravene kolecko vydrzelo byti opravene mesic, mozna dva. Tzn., ze drzelo na kocarku – jinak vam pri mirnem nadzvednuti predni casti neocekavane vypadlo, a vase lezici/spici ditko se razem ocitlo ve vertikalni poloze s ocima navrch hlavy; to v tom lepsim pripade, v tom horsim jste meli co delat, aby se vam kocar rovnou neprevrhl (co ja vim tak minimalne ctyrikrat pres boudu sel – zabava!) Dobra, co se da delat, jezdime s nasim “terennim” kocarkem velmi opatrne - uz jen proto, abychom znovu nemuseli navstivit velmi asertivni, “costumer-unfriendly” manzele Pichlovi. Bac!, pomoc prisla zhury. Mnozici se pocet reklamaci na tento typ kocarku (vcetne dvou nasich znamych, kteri se nechali “ulovit” na podobne pohadky) donutil materskou firmu v Nemecku k ojedinele akci. Vsichni vlastnici si mohli primo do Nemecka pres web napsat o nahradni kolecko! Takze, cela ta osocovaci saga, jak spatne se k nasemu “ne-terennimu” kocarku chovame, splaskla jak bublina. Pan Pichl nam zdarma vymenil dalsi, vylepsene kolecko. Nadeje, ale na prvni pohled zadna zmena – kov v plastu, nevim, cim melo byti lepsi, ale vydrzelo opet pouze zhruba pul roku – nemusim dodavat, ze VELMI opatrneho zachazeni. Behem te doby (zhruba roku a pul), se nas zeleny kocarek bez prehaneni zmenil na sedy (krom tech casti, ktere jsou schovane – takze je zeleno/sedy :o) a poroucel se i plastovy pruzor ve strisce (popraskal v mistech, kde se pri skladani strisky ohyba) – jak mi bylo receno, vse nasim spatnym uzivanim (na kocar za cca. 21 tis. slusny vykon!). Barevna nestalost, v tomto pripade bych to spise nazval “promenlivost”, je pry normalni a nasi vinou je, ze kocarek vystavujeme slunicku. Aha, takze ted uz je z terenniho kocarku kocarek stinovy. Syn z kocarku pomalu odrusta, nikam s nim stejne nejde jezdit, takze v nem jen pres poledne spi. Okay, jdeme resit. to be continued

Teutonia Spirit S3 kolečka

(ivka, 20. 8. 2010 9:36)

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti se Spirit S3 od Teutonia. Docela mě zaujal, ale nejsem jsem si jistá ohledně koleček. Proto bych se chtěla zeptat, jestli kolečka u Teutonia jsou vlastnostmi stejná jako nafukovací kolečka a nebo byste je nedoporučovali. Budu jezdit i v terénu, tak bych nechtěla potom na ně nadávat. A také jestli to odpružení koleček je dostatečné, jestli to moc na nerovnostech nedrncá. Děkuji

Cam pulsar

(Zzuzzulle, 5. 7. 2010 12:10)

Používáme tento kočárek asi 3 měsíce a jsme s ním velmi spokojení. Super manipulace, lehký, snadno rozložitelný a skladný. To pro nás bylo podstatné, protože jsme se potřebovali vejít do relativně malého kufru auta. Jediná nevýhoda, na kterou jsem přišla, je to, že není vůbec odpružený, takže do terénu se s ním skoro nedá jezdit. Ale my ho používáme hlavně ve městě, tak se to dá. Pokud ale plánujete být často v přírodě, tak bych ho asi nedoporučila.

Quinny Buzz, Quinny Zapp

(Lucie, 28. 6. 2010 21:39)

Quinny Buzz (3kolka) jsme měli cca 1,5 roku, moje zkušenost je následující: měli jsme trojkolku s klasickým malým dvoukolečkem vpředu, v tomhle provedení není moc vhodný do terénu, navíc i na hladkém povrchu (např. podlahy v nákupních centrech) jsme ke konci měli problém, když už syn vážil kolem 12 kg. Kolečko občas prokluzovalo, ztrácelo kontakt s podlahou a tím pádem se s kočárkem špatně manipulovalo. Tyhle neduhy by zřejmě vyřešila velká nafukovací kolečka, která jsou teď už k dostání. Jen poznámka k hluboké korbičce - pro větší dítě může být brzy malá, my jsme ji používali cca do 7. měsíce. Jinak se ale s kočárkem manipulovalo dobře, snadno se skládá i rozkládá, je dobře polohovatelný, snadno se čistí.
Quinny Zapp - používáme stále, k tomuto kočárku mám pouze 2 výhrady: 1. nedá se polohovat (na druhou stranu ale syn v kočárku stejně nespí, takže to zas až takový problém není), 2. mechanismus skládání je takový nešikovný, není to za co chytit, tak je to občas o zlámání nehtů, jinak je ale kočárek krásně skladný, lehoučký, snadno se rozkládá, dobře se s ním manipuluje.
Oba kočárky můžu doporučit.

Pozor na podvodníka/y doplnění

(Vendula Hrnčířová, 15. 6. 2010 13:02)

Ještě na vysvětlení, proč vše probíhalo jen po mailu a telefonicky - pán byl totiž údajně z nějaké vesničky u Vsetína - dost daleko od Brna, abych se tam na osobní prohlídku vydala - i to mohlo být součástí záměru - nalákat na opravdu výhodnou nabídku kupujícího, u něhož nebude riziko, že se na místo vypraví.

Focus

(JIřina, 14. 6. 2010 23:39)

Ahojda, v srpnu čekám miminko a ráda bych se zeptala zda mátě někdo skušenost s kočárem Focus pravděpodobně výrobce je firma Nowalex, hledala jsem na něj nějaké recenze ale nikde nic nemůžu najít. Předem moc děkuji.

Cam Pulsar

(sisa, 10. 6. 2010 11:27)

Ahoj, ocenim jakoukolo zkusenost s timto kocarkem....cekame prvni mimi a kocarek mi prijde vice nez prakticky - je to 3 v jednom. dekuji moc moc moc!!!! Sisa

Teutonia Cosmo

(Petra, 29. 4. 2010 12:43)

Ahoj, ráda bych se zeptala, zda máte někdo v polsední době zkušenosti s těmito kočárky. Stále se nemůžeme rozhodnout jaký koupit, ale tento se nám zdá zatím nejlepší, ikdyž dost drahý. Malá se narodí začátkem září.
Předem moc díky za odpověď.
Petra

Tříkolka na tyči

(Dana, 13. 4. 2010 22:25)

Ahoj zdravím mám prozbičku nemáte někdo tříkolku na tyči značky Chipolino Lux s batůžkem? Potřebuji zjistit jestli nevadí že nemá navíc popruhy jen ochranu kolem těla tak jestli to není málo. Děkuju za odpověď.

Nurse Dakar

(Hanka pro Belu, 11. 4. 2010 14:20)

Ahoj.
Nedávno jsem pokukovala přesně po tomto kočárku a chtěla si ho pořídit pro druhého syna. Nakonec jsem tak neučinila z několika důvodů. V mnoha obchodech jsem na něj koukala a všude neuvěřitelně vrzal. Vypadalo to, že se časem rozvrže konstrukce a tím pádem bych čekala, že s tím nepůjde nic moc dělat. Nemá polohování nožiček, což je pro málé dítko hodně nepraktické a hluboká korba je hodně levně vyrobená i se mi zdálo, že je to na ni dost vidět. Zdála se mi celkem chatrná. Na prvního syna jsem měla jen sporťák Nurse Look a byla jsem s ním spokojená. Vždycky jsem si říkala, že mít nafukovací kola, tak je dokonalý. Myslela jsem si, že mi Dakar splní to, co jsem přesně potřebovala, ale nakonec bych si ho nevybrala a jsem za to teď moc ráda. Uvaž to, tohle jsou jen mé zkušenosti, jiné maminky jsou možná spokojené. Jo, přední kolečko zaaretovat jde.
Pa a úspěšný výběr kočárku.
Hanka

Herqules - adaptér

(Luka, 10. 4. 2010 17:41)

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat maminek zda neví, kde sehnat adaptér na kočárek Herqules, popřípadě jestli ho některá nechce prodat - nejlépe i se sedačkou?
Díky!

Nurse Dakar

(Bela, 9. 4. 2010 13:53)

Dobrý den, prosím o zkušennost s kočárkem Nurse Dakar :) Jde přední kolečko zaaretovat? Pokud ne - není s tím problém? Co odpružení? A jak je to s opěrkou na nožičky a s nánožníkem - budeme sporťák potřebovat od prosince/ledna....(6/7 měsíc)? A korbička - není malá? Nikde jsem zatím nenašla rozměry lůžka... Uff - je toho moc :) Váhám mezi tímto kočárkem a X landerem XA 2010? Díky za rady!

X-Lander XA 2010

(Bela, 9. 4. 2010 13:47)

Dobrý den, má někdo, prosím, zkušennost se sportovním kočárkem X-Lander XA 2010? A co korbička X pram - není moc malá? Budeme jí potřebovat od července do prosince/ledna....? Díky za odpovědi :)


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115

následující »