Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama:
 


Jak vybrat kočárek

27. 12. 2006

Jak vybrat správný kočárek, čeho si všímat?

Nabídka kočárku je obrovská a my jsme u prvního miminka tápali a hledali, nevěděli jsme přesně na co se dívat, proto se tady pokusím shrnout naše zkušenosti, čím se řídit.

  1. Je rozdíl v tom, zda sháníte kočárek do velkého města nebo na vesnici. Maminky ve městě určitě ocení lehčí, skladné kočárky, se kterými se snáze dostanou do MHD nebo je rychle složí do kufru auta. A naopak - je nesmyslné kupovat odlehčený kočár za 30 tisíc, pokud 90% času bude miminko "zaparkované" pod oknem na zahradě.
  2. Trojkolka versus čtyřkolka – když pominu vzhled, na který má každý jiný názor, je důležité si uvědomit, že zatímco rozdíl mezi drahým a levným čtyřkolákem je většinou jen ve váze a případném ”vrzání”, mezi drahou a levnou tříkolkou může být - kromě již zmíněného - obrovský rozdíl i ve stabilitě! Myslete na bezpečí svého miminka a pokud zvažujete nákup některé levnější tříkolky, otestujte si v obchodě dobře její stabilitu! Zatímco dražší tříkolky mají zadní kola lehce skosená (jako mají třeba i vozíčky pro handicapované sportovce) levné varianty tento ”detail” většinou nenabízí a rozdíl ve stabilitě takovýchto kočárků je obrovský.
  3. Trojkombinace versus sólo hluboký kočár a posléze sporťák – záleží na volbě každého. Někdo dá přednost na prvního půl roku klasickému hlubokému kočárku, (který se dá za dobré ceny koupit v bazárcích) a později koupí nový sporťák.......jiný volí rovnou jeden kočár, který už od začátku nabízí všechny možnosti
  4. Cena – tady platí každý podle svých možností. Jen radím dobře počítat, protože někdy mohou lacinější kočárky přijít ve finále dráž. Pokud můžete, tak si za kvalitu raději připlaťte. Tím nechci říci, že nejdražší je ten nejlepší - kdepak - to ne, ale než půjdete nakupovat dobře zvažujte, co všechno od kočárku očekáváte, co nutně potřebujete a co naopak s klidem oželíte.


 

Čeho si všímat dále

Kola – obecně platí, že čím větší tím lepší. Určitě raději nafukovací než takové ty ”golfáčové”. V terénu nebo ve sněhu jsou malá kola strašně neobratná.
Rozměry korby – dítě tráví v hluboké korbě cca 6-7 měsíců. Pediatři doporučují, aby nepřecházelo na sporťák dokud samo nesedí. Musíte zvážit, zda vaše mimiko bude mít půl roku v létě čí v zimě (kdy je potřeba fusak), obecně se ale dá říci, že délka korbičky +/- 80cm je postačující.
Výška hluboké korbičky nad zemí – pokud jste vyšší, budete trávit polovinu procházky shrbení – z počátku je člověk věčně skloněný nad miminkem, tak myslete na svá záda.
Výškově nastavitelná rukojeť – tak aby vyhovovala oběma rodičům.
Vybírejte si spojenou rukojeť – ne takové ty dvě ručky jako mívají golfáče – kočárek je snáze ovladatelný.
Váha kočárku + jeho skladnost a případná ”snášenlivost” s kufrem vašeho auta
Rozpětí kol – pokud budete jezdit výtahem, dobře si vše přeměřte, stejně tak i případné dveře u pediatra či jiné překážky, které by vám v budoucnu mohly znesnadnit pohyb.
Dobře si zkontrolujte, aby dno korby bylo hladké, rovné – může se to zdát jako bláznivý nápad, ale my jsme při našem lítání po obchodech s hrůzou zjistili, že jsou na trhu i kočárky, které mají místo pevného dna jen jakousi kovovou mříž přes kterou je tenoučká vrstva molitanu – chudák miminko jako by leželo na roštu!
Také si pořádně překontrolujte brzdy! - bez legrace, ne u každého kočárku máte jistotu, že opravdu drží.
Sporťák – po nebo proti směru jízdy – věčné dilema – ty z vás, kteří váhají nad určitým typem kočárku právě proto, že nenabízí sportovní sedačku čelem k rodičům mohu ujistit, že zhruba od 8-i měsíců bude dítě zajímat vše kolem něj (mimo vás :-) a bude stejně chtít sedět ve směru jízdy a mít rozhled – a vy si zvyknete určitě pomaleji, ale brzy jeho nálady i lumpárny poznáte úplně stejně i "pozpátku":-) Takže pro mimčo je směr od vás v pohodě, ale sami zvažte, jakému pohledu dáte přednost vy.
Sportovní sedačka – její záda by měla jít vždy polohovat do lehu – ať už plynule nebo v několika polohách. Raději se vyhněte kočárkům které nabízejí ”sedící” sedačky – takové, co se sklápí celé, jako židlička. Uvědomte si, že vaše miminko přejde na sporťák okolo sedmi měsíců a jeho páteř rozhodně nebude připravená na spaní v sedě! Snad pro starší děti, které už v kočárku nespí a nebo pokud mimi usne během nákupu – a pak hurá rychle domů, rozhodně tento typ sedačky ale není vhodný na to, abyste s ním vyráželi na delší ”spací” procházky. Taky nespíte rádi na židli – nenuťte k tomu vaše miminko.
Polohování nožiček – s výhodou
Materiály – vyhněte se bavlně jako vnějšímu potahu. Navzdory ujištěním prodavačů, že je to přírodní materiál speciálně ošetřený, můžete si být si být jistí, že za dva tři měsíce (obzvláště pokud budete mít letní mimi) bavlněná látka vyšisuje a kočárek bude vypadat jako po 3. dítěti. S výhodou vybírejte materiály, které jsou snadno ošetřitelné – omyvatelné, případně se dá celý potah z kočárku stáhnout a přeprat – až vaše miminko vylije v kočárku svůj první hrníček šťávy, určitě si vzpomenete.......
Slunečník versus překlápěcí rukojeť kočárku – záleží na vás. Někdo bude bránit do krve přehazovací rukojeť, jiný vám řekne, že stejně bravurně zvládne bleskově nastavit slunečník, když zahne proti sluníčku – záleží na každém co si zvolí. Určitě jsou obě varianty vyhovující. Překlápěcí rukojeť je fajn v případě, když hodně fouká.
Pětibodové pásy - jednoznačně obrovská výhoda - obzvláště pokud je dítko živější
Košík pod kočárkem - zvažte zda budete potřebovat, aby sloužil na transport větších nákupů, zkontrolujte si také zda je snadno dostupný
Údržba kočárku - informujte se u prodavače, které části potahu jsou odnimatelné a jakou údržbu daný materiál vyžaduje. Obecně platí - čím více lze kočárek "vystriptýzovat", tím lépe. Přeci jen za ty dva roky co ho budete používat se nastřádají různé nehody.


 

Vychytávky, které mít nemusíte, ale které jsou super, když je máte:

Otočná kola usnadňující zatáčení kočárku - odpadá nadzvedávání na každém rohu
Ruční brzda na rukojeti kočárku - ocení hlavně ti, kteří budou častěji zdolávat kopce – odpadají takové ty situace, kdy kočár za sebou vláčí maminku, která brzdí podrážkama co to dá.
Plynulé polohování dna v korbičce - skvělé např. když je miminko nachlazené – můžete ho lehunce naklopit a lépe se mu dýchá.
Podvozek na který se dá nacvaknout autosedačka - oceníte např. při nákupech
Odvětrávání korbičky – prima proti ”zapaření” miminka nejen v letních měsících
Slídové okénko ve střeše kočárku – na ”hlídání” :-)
Pumpička na kola – neurazí a při malém defektu může pomoci dojet. I když přiznám, že když jsme my píchli kolo, byla to pořádná díra, takže na dojetí bychom museli mít kompresor :-)


 

Hurá do obchodu!

I když se rozhodnete kupovat kočárek přes internet - často to výjde cenově lépe, určitě si napřed zajděte do obchodu. Nejlépe je udělat si s partnerem doma seznam věcí, které od kočárku očekáváte a pak vyrazit na "výlet" do obchodu. Udělejte si na to čas, určitě běžte oba - a nejlépe aby se vám to časově hodilo, žádná honička - no prostě "výlet". Jo a nezapomeňte se vyzbrojit vlastním centimetrem. Často se stává, že prodavači loví rozměry kočárku z různých brožur a stejně vám ve finále nejsou schopni říci, zda je to vnitřní či vnější rozměr korbičky. Pohrajte si tam. Vyberte si pár kočárků, které vás něčím zaujaly a pak si je otestujte. Udělejte si závody ve skládání, polohování, slalomovou dráhu, no prostě vyblbněte se - jen tak zjistíte, který kočárek vám opravdu vyhovuje. Nezapomeňte, že jej budete používat minimálně další dva roky a bylo by škoda dát spoustu peněz a po měsíci zjistit, že vás ten kočárek dohání k šílenství. (což se bohužel děje spoustě lidí). Projděte si všechny body na vašem seznamu a podle toho, jak který kočárek uspěl, vyberte si svého favorita. Jo a nenechte se nutit prodavačem do okamžitého nákupu. To, že jste 2 hodiny "trénovali" na prodejně vás ještě nezavazuje k nákupu! Taky si nechejte radit jen v "rozumné" míře. Bohužel často platí, že prodavač chválí jen to, co má na obchodě (logicky) takže se vám klidně může stát, že ve vedlejším obchodě vám ten do nebe vychvalovaný kočárek naopak pomluví do posledního šroubku. Prostě nechte se informovat a pak se řiďte vlastním rozumem. Hodně štěstí při nákupech!


A ještě jedna malinká rada na závěr - věřím, že budete mít štěstí a váš kočárek bude bezporuchový (jako ten náš) - ale stejně pro příklad reklamace, zeptejte s v tom daném obchodě již při koupi, jaké nabízejí podmínky. Některé obchody - předpokládám, že pouze kamenné - vám totiž zaručí, že po dobu reklamace budete mít k dispozici jejich "erární" kočárek. Může se to zdát jako zanedbatelná maličkost - ale když na reklamaci dojde, je v tom rozdíl obrovský. Reklamace může trvat až 30 dnů a jen si představte být 30 dnů imobilní bez kočárku s malým nechodícím mimčem.......pokud není k ruce nikdo, kdo by vám kočárek půjčil, museli byste nejspíše investovat do nějakého bazárkového a ten pak zase prodávat - no prostě opět výdaje a trable navíc - proto se raději ptejte předem. To byl jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli pro nákup v kamenném obchodě.

Prosba
V komentářích se množí dotazy na jednotlivé typy kočárků, proto mám na vás prosbu - Až budete mít kočárek koupený a otestovaný v praxi, vraťte se prosím na tyto stránky a podělte se se svými zkušenosti a postřehy (kladnými i zápornými) ohledně konkrétních značek kočárků. Za všechny budoucí rodiče, kteří hledají dobré rady, vám moc děkuji. -

Pokud přidáváte svoje zkušenosti s konkrétním typem kočárku, uveďte prosím do nadpisu jeho název - usnadníte tak ostatním rodičům orientaci. Děkuji.

No a protože komentářů již notně přibylo, doporučuji si usnadnit práci, a pokud hledáte recenze na konkrétní značku, používat při hledání ctrl+F.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Herqules Radius

(Lucka, 21. 12. 2008 21:03)

Švýcarsky kočárek herqules radius, kolekce 2008, červená barva, málo používaný ...
http://kocarky-autosedacky.sbazar.cz/super-kocarek-herqules-radius-brno-o2132160.html

DorJan Danny Sport 2009

(Ivča, 17. 12. 2008 14:57)

Ahojky, nemáte některá zkušenost s tímto kočárkem? Byl to náš favorit, ale když jsem si přečetla některé vaše zkušenosti s kočárky DorJan Cross Country, tak docela váhám. Na druhou stanu mi přijde, že se tímhle novým modelem snažili vychytat některé chyby, o kterých tu píšete. Díky za každý názor, musíme se už brzy rozhodnout. Utíká to, utíká.

výběr kočárku

(maminkaM, 15. 12. 2008 15:52)

dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost s kočárkem Aygo. Bohužel jsem se o těchto stránkách dozvěděla až v době kdy už mám kočárek objednaný. A jaké máte zkušenosti s barvou kočárku? Já si objednala černou s bílými květinami. Děkuji za odpovědi.

Nurse Dakar

(Hanka, 15. 12. 2008 12:45)

Co tento kočárek, už ho máte některá vyzkoušený? Je také tak dobrý, jako jiný Nurse?

ještě jednou pro Markétu - Atlantic

(Petra, 15. 12. 2008 12:24)

Můžeš mě prosím poslat rozměry korbičky?Díky P.

pro Markétu

(Petra, 15. 12. 2008 11:04)

Děkuji za radu a podrobnější popis.Pořád váhám mezi Firkonem a tímto kočárkem.Jak jsi psala,že ve fusaku by byla malá už naknop,tak z toho mám obavu.Čekáme naše první mimčo v dubnu a myslím,že v zimě bych ho pak už do té korbičky s fusakem nedala.s tím nánožníkem máš pravdu,to trošku nevychytali.Ten nánožník jste kupovali originál Atlantic?Kde jsi ten kočárek kupovala?Ráda bych se na něj podívala,protože na netu to hrozně zkresluje.Ještě jednou díky a přeji ať děti dělají jen samou radost.

Dodatek pro Petru - Atlantic

(Markéta, 12. 12. 2008 22:52)

My jsme v základní výbavě neměli nánožník- to jsem teda nepochopila, proč ho neudělali. Místo toho byl fusak, který není špatný, ale tak na podzim. Do zimy to chce teplejší. Takže jsme dokupovali nánožník.

Atlantic

(Markéta, 12. 12. 2008 22:23)

Ahoj. Máme již 9 měs. holčičku, která se vozí v kočárku Atlantic. Pěkný, skladný, po létě vůbec nevyšisovaný (červený),za dobrou cenu.Korbička se také dá otočit.Vozili jsme malou v korbičce do sedmi měsíců (bez fusaku). S fusakem už by to bylo "naknop." Se sporťákem jsem také spokojená. Jen nám tedy hodně dlouho trvalo, než jsme přišli na to, jak jej správně poskládat (špatný návod). Pravda je, že je to časově docela náročné (hodně "cvakání" a "přezkování"). Pokud nemusíte často převážet, je to v pohodě, ale denně bych to dělat nechtěla:)Také je nutno dodat, že kočárek po těch devíti měsících mírně vrže. Teda nevím, ale dělal mi to i jiný kočárek u prvního dítěte, tak zase nechci moc hanit.Má velký košík, výborné kolečka, s kterými se otočíte o 360 stupňů na místě. Možná mi chybí nějaké vychytávky (kapsičky na kapesníčky apod.) ale je to detail. Ideální kočárek pro malé kufry v autech.A jedna malá rada - do korbičky nádherně sedí autosedačky chicco (měli jsme po prvním dítěti), drží tam, jako přibité, takže i když kočárek nemá speciální úchyty na autosedačku, my jsme to docela elegantně vyřešili tím, že jsme ji "šupli" do korbičky. Boudička šla nahrnout na to a vypadalo to jako "z výroby." Takže souhrnem, já doporučuji, pokud jste kreativní a malé nedokonalosti vás nevyvedou z míry :)

Inglesina Magnum a Hoco Scooter

(Barča, 11. 12. 2008 22:48)

Ahoj.Pro některé váhající:my začli pro dceru Inglesinou Magnum.Kočárek je dvoukombinace - je to vlastně sporťák, do kterého se dává hygienická vložka,kterou my jsme v rámci šetření neměli.stačila plínka nebo ručník.Dojem hlubokého kočárku tvoří hlavně nánožník.Kočárek je dlouhý, určitě i pro větší dítě,jen je na zimu už dost úzký.Moc mě potěšila možnost otočení vaničky po směru jízdy,což jsem prováděla i s dcerou v ní,protože je velmi snadné ji zase zpátky zacvaknout.Navíc je možné ho do auta složit celý (do kombíku se mi vešel v pohodě) a nebo velmi jednoduše oddělat vaničku od podvozku.Trošku horší byly plastové spoje,tak občas trochu vrzaly.Pro tento kočárek je možno dokoupit i autosedačku,což mám u druhého dítěte v plánu.Pro "klasický" sporťák jsem se rozhodla proto, že jsme pořídili psa a chtěla jsem přední otočná kolečka kůvli snadnější manipulaci.Já jsem si vymyslela něco, co z té široké nabídky kočárků měly pouze 2 typy - chtěla jsem spojenou výškově nastavitelnou rukojeť a velké otočné přední kolečka.Buď měly malé kolečka nebo nebyla výškově nastavitelná rukojeť, což pro můj malý vzrůst je dost problém.Našla jsem pak typ Hoco Scooter a Jané.U Jané mě dost odradila cena.Bohužel loňská nová kolekce Hoco Scooter upravila rukojeť na "moderní" kulatou, ale pro mě byla tak kulatá,že bych lokty rozrážela lidi půl metru od kočárku.nakonec se mi podařilo koupit verzi rok 2006.Kočárek má polohovatelná záda i pod nožičkama.je tedy možné dítě dát do opravdu vodorovné polohy.Protože byl starší,vypadávala jedna aretace a po roce a půl užívání u nás doma (předtím byl rok používáný) se uvolňuje brzda, že nedrží odbržděná,ale to je jen otázka utáhnutí.Našla jsem tu na diskuzi,že někomu vyšisoval.My máme světlě hnědý,tak tam nějaké vyšisování nepozoruju.Neváhodou je trochu menší košik a pokud dítě spí,tak se do něj nedostanete.ALe na boudě je kapsa,do které jdou základní věci dát.Ta je na zip,tak ji můžete odejmout.Bouda má okénko,které jde zakrýt a taky sklápěcí stříšku.Trochu horší je na zimu,prootže mám pocit, že je tam to ditě dost odkryté.A velkou nevýhodou je, že neexistuje originál nánožník.Ale my máme universál, který celkem sedí a univerzál pláštěnku, která je taky v pohodě.Kočárek se snadno ovládá a dá se i celkem jednoduše složit do auta.

kocarek chicco trio s3

(Dana, 11. 12. 2008 11:05)

prosím nemáte některá zkušenosti s tímto kočárkem?Váhám mezi ním a nurse dakar.moc děkuju za odpovědi!!!!!

x-lander XA

(Bobka, 4. 12. 2008 22:32)

Ahoj míšo kočarek co se týká pohodlí uplně supr ale po půl roce mi prasklo plastové střešní okno a z černé barvy je pomale fialová hrozně se vyšísl ted je na reklamaci a zítra to bude měsíc prodejce nebo výrobce nevím na koho mám být naštvaná to nějak asi nemá potřebu řešit já to musela řešit koupí nového kočárku malej má 11 měs.a bez kočáru to prostě nejde no ale jak mi bylo řečeno není to jejích problém doufám že budeš mít štěstí větší než já

roan marita

(anastázie, 4. 12. 2008 14:12)

Ahoj holky - maminky! Jsem v 5.měsíci těhotenství a začala jsem vybírat kočárek. Nejvíc se mi líbí roan marita. Ale řeším, zda se nám vejde do kufru auta. Moc prosím některou z vás o změření šířky podvozku (od okraje kolečka k druhému), někde uvádějí 60cm jinde 63cm. Potřebovala bych to přesně, budou rozhodovat centimetry. Děkuji

Atlantic

(Petra, 3. 12. 2008 11:06)

Ahojky holky,máte některá zkušenost s tímto kočárkem?Potřebuji poradit,jsem z toho vybírání zoufalá :-( Děkuji

casualplay vintage reverse2

(kristina , 2. 12. 2008 21:59)

pozdravujem vas a vasu skvelu stranku!!!! skoda ze som si vas nenasla skor, mozno by som dnes nemala odparkovany jeden "uzasny skovst" v garazi :-((((. ten kto navrhol novy vintage reverse2 pre casualplay podla mna dieta v zivote nevidel, kocik je tak neuveritelne uzky, tak velmi, ze do neho svojho 8 mesacneho syna vo vetrovke nenarvem ani obuvakom. teda zmestil by sa ale bez fusaku a to v decembri urobim malemu dietatu nerada :-)
kocik je mozno idealny na leto, ked maleho netreba naobliekat a vie sa vozit tvarou k mame a k svetu, a nakupny kosik ma paradne velky a dostupkny pre vsetky hracky ktore dietatko potrebuje na pieskovisku, ale to je tak vsetko :-(
pridala by som este jednu dobru radu: nakupovanie cez internet je najlepsia vec, ale uz NIKDY by som nekupila vec (v mojom pripade kocik), ktoru som nevidela najprv nazivo. ale to je uz moja chyba, a uz som sa z nej na cely zivot poucila, kedze zatial ma ta chyba stala vyse 14.000 sk ;-)
na obranu casualplay-u musim dodat, ze mame od nich SKVELU S4, a tu by som nevymenila. trolinku mi vadi, ze maly sa nevie vozit tvarou ku mne (to bol dovod preco sme kupili VR2), ale uz sme si zvykli. S4 je dizajnovo paradna, skladna a lahko manevrovatelna. nakupny kosik je zle dostupny ked maly spi. inak mu nemam co vycitat, nechame si ho aj pre dalsie babo :-)

Emmaljunga nebo Teutonia?

(Veronika, 1. 12. 2008 19:09)

Můžete mi někdo poradit, jaký kočárek je lepší, jestli Emmaljunga nebo Teutonie? Cenově to vyjde skoro stejně. Teutonie je prý vedle Emmaljungy jako kočárek z Polska(co se týká např. látky potahů). Máte s nimi někdo zkušenost, budu ráda za každou připomínku.

TEUTONIA SPIRIT S3

(KIKA, 30. 11. 2008 17:21)

Ahojky,já mám kočárek Teutonia Spirit S3 /sporťák + hluboká korba Fashion/ a jsem maximálně spokojená. Manipulace s ním je hrozně jednoduchá, do auta ho skládám prakticky denně a bez sebemenších problémů. Někoho možná zarazí cena,ale kvalita něco stojí....Švagrová šla do Firkonu, ale já bych ho nechtěla ani za nic. Zdá se mi dost těžký a při jízdě se jí neustále dostávají kameny nebo kusy ledu mezi přední kolečka.

Casualplay S4

(Keit, 27. 11. 2008 17:57)

Jané bych ti nedoporučila, kamarádka se ho po chvíli zbavovala. Na svoji cenovou kategorii je to hroznej "plasťák". Nezdál se mi bytelný... S4 je podle mně lepší volba...
Jana zmiňuje Teutonii - nakonec jsem si ho objednala a nemůžu se dočkat až dorazí. Zatím jen podle dojmu z obchodů, ale přijde mi nejkvalitnější - aby ne za ty peníze... Rozměry hluboké korby Teutonia jsou 77/37.

Pro Markétu P. - Casualplay S4

(Jana, 26. 11. 2008 19:54)

Ahoj, mam kocarek Casualplay S4, jeste adapterovou verzi, coz neni smerodatne, ted uz se stejne nedelaji a na prakticnost uziti to nema vliv. Nicmene korbicka super, prakticky a pritom hezky potah, bezva barvy (tmave kocarky jsou depresivni a neprakticke - obzvlast v lete), jedina nevyhoda jsou rozmery 70 na 30, coz nevadi, kdyz rodis v zime a mas tam male mimco s fusakem. Ja mam ted 5ti mesicniho syna a i s fusakem je tam pekne zasprajcovany, takze pomalu uvazujeme o prechodu na sportak. Ten jeste nemame uplne otestovany, ale da se sklopit prakticky do vodorovne polohy. Jinak jezdi perfektne, dobre pruzi, lehce se ovlada a neni moc tezky (lehci varianta a prostornejsi korbicka podobneho typu je kocarek Teutonia). Bezva je brzda i nastavitelna rukojet, mechanickou brzdu je ale treba casto promazavat, je to jen takova mala slapka a kdyz je dlouho vlhko, neda se silou seslapnout, nicmene olivovy olej to vyresi:))) Co mi trochu vadi, je financni narocnost pri nakupovani doplnku, nemusis mit original, ale je treba si overit kompatibilitu se znackou. Napr. plastenka origo Casualplay stoji sedm stovek, zatimco emitex dve a sedi taky. Over s, co vsechno mas v cene, hlavne u sportaku (nanoznik, plastenku, podlozku), pri dokupovani to mas pomalu tisicovku za polozku. Ale uprimne ciste esteticky je to ten nejhezci kocarek:))

X-lander XA

(Míša, 24. 11. 2008 17:39)

Ahojky mamči, chci se zeptat, jakou máte osobní zkušenost s tímto kočárkem případně celou značkou X-lander. Kočárek se mi moc líbí a moje mami je chvilku i prodávala a říká super. Ale znáte to, přece jen se mi těm polským značkám nějak nedaří věřit. Díky moc.

Pierre Cardin TOLEDO

(Jitka, 24. 11. 2008 11:10)

Máte někdo zkušenosti s tímhle kočárkem???


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115

následující »